İspanyol polisinden Kral’ın yatına baskın

İspanyol polisinden Kral’ın yatına baskın
İspanya’da bulunan Fas Kralı 6. Muhammed’in yatı uyuşturucu kaçakçılığı kuşkusuyla aranmak istenince ortaya diplomatik bir kriz çıktı

İspanya, Fas Kralı 6. Muhammed’in bulunduğu yata operasyon düzenleyince özür dilemek zorunda kaldı. İspanya Deniz Kuvvetleri, Ceuta kıyılarında, etrafında iki jet ski ve üç sürat motoru bulunan yata, uyuşturucu veya insan kaçakçılığı yapıldığı şüphesiyle baskın yaptı. Yattakilere kimlik kontrolü yapılmak istendi. Güverteye gelen Kral, güneş gözlüğünü çıkartarak “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz” dedi. Ancak güvenlik güçleri Kral’ı tanıyamadı.

Bunun üzerine Kral 6. Muhammed, İspanya Kralı Felipe’yi aradı. Kral Felipe de hemen durumu İçişleri Bakanlığı’na iletti. Ceuta Sivil Muhafız Başkanı Lopez, yata giderek Kral’dan özür diledi. Kral Muhammed, yetkililerin görevlerini yaptığını ve bunda bir problem olmadığını belirtti. Ancak polisin bunu yaparken kendilerine saygı göstermediğini de bildirerek Lopez’i bu konuda uyardı. İspanya Kralı Felipe ve eşi Kraliçe Letizia geçtiğimiz ay ilk kez Fas’a resmi ziyaret düzenlemişti.