İsrail Donanması yine müdahale etti

İsrail Donanması yine müdahale etti
Savaş gemileri, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu’ndan bir tekneyi müdahale ederek durdurdu. Eylemin uluslararası sularda yapılması tepkiyi artırdı

İSRAİL Donanması, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu’ndan bir tekneye uluslararası sularda müdahale ettiğini açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Askerler, Gazze deniz ablukasını delme girişiminde bulunan tekneyi ziyaret ederek arama yaptı” ifadesine yer verildi. Açıklamada, müdahalenin başarılı olduğu ve teknenin Aşhod Limanı’na doğru götürüldüğü belirtildi. Müdahalenin, İsrail hükümetinin emriyle yapıldığı  belirtildi. Müdahale edilen teknenin Marianne of Gothenburg adlı gemi olduğu belirtiliyor. Teknedeki kampanya öncüleri, Gazze’ye ilaç ve güneş enerjisi levhaları da dahil olmak üzere çeşitli insani yardım malzemeleri taşıdıklarını söylemişlerdi. Aşhod limanına sevkedilen tekne, Gazze’ye yol alan dört geminin öncüsüydü. Marianne teknesine uluslararası sularda müdahale edilmesinin ardından, aynı güzergahı takip eden Juliano 2 teknesi Girit’e geri dönme kararı aldı. Teknede AA muhabiri de bulunuyordu. Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki ve İsrail meclisindeki Filistinli milletvekillerinden Basil Gattas’ın bulunduğu tekne, öncü unsur olarak uluslararası sulara ulaşırken, diğer tekneler de aynı güzergahı takip ediyordu.

Netanyahu’dan yalan

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen filoya müdahale eden İsrail donanmasını tebrik etti. Netanyahu, “Bu filo, dehşeti görmezden gelerek Hamas terör örgütüne yardım eden ikiyüzlülük gösterisinden başka bir şey değil” dedi. Netanyahu’nun, Gazze’ye yönelik herhangi bir ablukanın uygulanmadığını belirtmesi,  “Dünya kamuoyunu aldatmaya yönelik büyük bir yalan” diye nitelendi. İsrail’in Gazze’ye malzeme ve yardım girişine yardım ettiğini ileri süren Netanyahu ülkesinin, Gazze’de can güvenliği, çocukların huzur içinde yaşaması için barış arayan bir devlet olduğunu öne sürdü.