AKP’den Kürtçe pankart

AKP’den Kürtçe pankart
AKP’den Kürtçe pankart

Van Özalp İlçe Başkanlığı, kente gelen Başbakan Erdoğan’ı Kürtçe yazıyla karşıladı

Van Özalp İlçe Başkanlığı, kente gelen Başbakan Erdoğan’ı Kürtçe yazıyla karşıladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yol için cami yıkarız” şeklinde açıklamalarını değerlendirirken, “Biz bir ifadeyi kullanırken bütün değerlerimizi bilerek, yaşayarak kullanırız. Camiyi yıkmak ‘gerekirse’ ifadesiyle kullanılmıştır. Onu yıkarken daha güzelini hemen yanında yaparız ifadesi konuşmamda vardır. Şu anda biz camiyi yapmanın yanında yaşarız” dedi. Van’ın Özalp ilçesinde toplu açılış törenine katılan Erdoğan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başbakan Erdoğan, kitaplarında ayrımcılık olmadığını vurgulayarak, “Biz biriz, beraberiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Biz laf üretmiyoruz. Biz kuru ideolojilerin peşinde koşmuyoruz. Biz gerilim siyaseti istemiyoruz. Bizim davamız hizmettir. Bizim fikrimiz, zikrimiz hizmettir. Bizim ideolojimiz hizmettir. Biz bu ülkede ne kadar etnik unsur varsa hep birlikte yaradılanı, Yaradan’dan ötürü seviyoruz. Onun için biz bir etnik unsurun partisi değiliz, bir bölgenin partisi değiliz. Biz tüm Türkiye’nin, tüm milletin ve 76 milyonun partisi ve hizmetkarı bir hükümetiyiz.  11 yıl boyunca demokrasi ve kalkınma mücadelesi verdiklerini belirten Erdoğan, “Birini diğeri tercih etmedik, feda etmedik. Hamdolsun tüm tehditlere, tüm kışkırtmalara, bize kurulan tüm tuzaklara rağmen milletimizin desteği ve hayır duası ile çok güzel işler yaptık, milletimizi sevindirdik, hizmetler ürettik. Geçmişin yaralarını tedavi etmenin, geçmişin ihmallerin telafi etmenin gayreti içinde olduk”dedi.

 


Siyaset zemini
Başbakan Erdoğan, her meselenin çözüm zemininin siyaset olduğunu ifade ederek, “Her ne sorun varsa oturacak, konuşacak, samimiyetle yüreklerimizi birbirimize açacağız. Silah demokrasinin yolu değildir, şiddet demokrasinin yolu değildir, molotof kokteylleri demokrasinin yolu değildir, esnafımızı, vatandaşımızı kepenklerini indirmeye mahkum etmek özgürlük mücadelesi değildir. Silah ve şiddet hiçbir meseleyi çözmemiştir, çözemez. Silah ve şiddet acıdan başka bir şey getirmedi ve getiremez. Silahın, şiddetin araya girmesine izin vermeyeceğiz. Bu bahar ikliminin bozulmasına, silahların konuşmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Bu arada AKP Van İl Başkanlığı tarafından astırılan Kürtçe ve Türkçe “Em Bı Hevre Tırkiye ne (Biz Birlikte Türkiye’yiz)”pankartı dikkat çekti. Türkiye haritası üzerine yazılan pankart, miting alanına Başbakan Erdoğan gelmeden önce yerleştirildi.