İsrail kalır mı dersiniz?

İsrail askerleri yine yaptı yapacağını... Filistinlileri katlettiler.  İsrail, 70 yıl önce kuruldu. 2 bin yıllık idealdi. 19. yüzyılda Siyonizm kök saldı, 20. yüzyılın ilk yarısında İngilizler kuruluşta başı çektiler. 1917'de İngiltere Dışişleri Bakanı Balfour'un deklarasyonuyla İsrail'in temeli atıldı.

Tarihe bakıyorsunuz... Yahudiler bedel ödeye ödeye gelmişler. Uzun zamandır zihnimi meşgul ediyor. Neden bedel ödediler? Biraz dönüp kendilerine mi bakmaları gerekir?

Dün "Sınırsız millet: Yahudiler" başlığını kullandım ve Kur'ân-ı Kerîm'de Yahudi karakterinin belirgin özelliklerinin nasıl verildiği gösterdim. O belirgin özellikleri okuduğunuzda, Yahudilerin dikkatleri muhakkak üzerlerine çekeceklerini ve "menfî" kişilik sergileyeceklerini görürsünüz. Kur'ân'da, "lanetlenmeleri" dışında, belirttiğim gibi "üstünlükleri" de zikredilir (Bakara, 2/47, 122):

 "Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi (bir zamanlar) cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın." (Diyanet Vakfı meali).

"Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) âlemlere muhakkak üstün kıldığımı hatırlayın." (Ali Bulaç meali).

Çok tartışıldığı için iki ayrı meal verdim. Ayrıca Arapçalarını da karşılaştırdım. "Bir zamanlar", "bir dönem" gibi açıklamaya gerek var mı? Yanlış anlama olmasın, diye yapmışlar.

Kur'ân'ı bir bütün içinde anlamalıyız. "Lanetlenenler" de İsrail oğulları!

Yahudilerin, tartışıldığına, sürüldüğüne, katledildiğine ve katlettiklerine bakmanın dışında, dünyaya "beyin" olarak verdiklerini de hesaba katmalıyız. Pek çok buluşta, pek çok eserde Yahudi eli olduğunu unutmayalım.

"Lanetli" ve "üstün" vasıfları bir araya gelince ne olur? Gözler bu "lanetliler"e ve "üstün olanlar"a çevrilir. Çatışmanın kaçınılmazlığı açık.

Orta Doğu'da acının, kargaşanın, yıkımın kaynağı "İsrailoğulları"nın varlığıdır.  Batı, bile bile, Orta Doğu'ya pimini çekilmiş "İsrailoğulları"nı göndermiştir.

ABD bir kere daha İsrail'in güdümünde olduğunu göstermiştir. Yine yazıyorum... ABD'liler ne zaman "Bizi kim yönetiyor?!" sorusunu soracaklar?

ABD, köksüz, sun'î bir devlet. Tebaası da devşirme. Bir "millî ruh" şekillenmemiş. Halk imkânları ellerine geçirenlerin peşinde sürükleniyor. Ama elbette bir "devlet şuuru" vardır ve bu şuurda yoğrulanlar çıkacaklar, "Biz neyiz? Kendimize sahip çıkmalıyız." diyeceklerdir. Ne zaman? O "zaman" belirsiz işte!

Trump gibi bir dengesiz, ABD'lileri İsrail'e köle yapıyor. Batı da büyük destek veriyor. İsrail Hükûmeti'nin son katliamından, dengesiz Trump kadar Batılılar da sorumludur. Batı'da bir IŞİD'li birinin ayağına bassa dünyayı ayağa kaldırıyorlar ama "Müslüman" katledilince, sözünü bile etmiyorlar.

 "İnsan" olarak Yahudi'ye bir şey diyemeyiz. Başımızın üstünde yerleri vardır. Üstelik insanlığa da çok şey katmışlardır. Ancak hedefleri sapkın.

Böyle gitmez. İsrail'in varlığını mümkün göremiyoruz. Müslümanların beceriksizliği yüzünden bir yol buldular.

Batı, Yahudileri katlederken, Osmanlı kapıları açtı. Ülkemizde refah içinde, mutlu yaşadılar. Birçok devlet bunu yapabilseydi, Siyonistler kendilerine bir zemin bulabilirler miydi?

Yazarın Diğer Yazıları