İsrail katliamının itirafı mikrofonlardan sızdı!

İsrail katliamının itirafı mikrofonlardan sızdı!
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gazze’deki ’operasyon’u kamera önünde desteklese de aslında katliam olduğunu itiraf etti. Kerry, mikrofonun açık olduğunu unutup “Amma nokta atışı operasyonu!” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, İsrail’in Gazze saldırısını kameralar önünde güçlü biçimde desteklese de aslında operasyonun şeklinden rahatsız olduğu ortaya çıktı. Kerry, bazı TV’lere röportaj verdi. Kerry’nin söyleşi arasında Bakanlıktaki danışmanlarından biriyle yaptığı telefon görüşmesi mikrofonların açık olması nedeniyle sızdı. Fox TV’sinde yayınlanan konuşmanın video kaydında Kerry, İsrail’in Gazze’deki tünellere yönelik saldırısı için iğneleyici biçimde “Amma da nokta atışı operasyonu, amma da nokta atışı operasyonu” dediği duyuluyor. Bakanlık yetkilisi de “Evet, bu ciddi biçimde tansiyonu artırıyor ve ateşkesin gerekliliğini vurguluyor” diye yanıt verirken Kerry de karşılık olarak “Bunun orada üstesinden gelmemiz gerekiyor” diyor. Kayıtta Kerry, telefon görüşmesini “Bence bu akşam gitmemiz lazım, burada oturmak çılgınlık” sözleriyle bitiriyor. 

Fox muhabirinin bu sözlerini sorması üzerine ise Kerry, İsrail’i savunmaya devam etti. Kerry, İsrail’in Hamas’ın attığı füzelere karşı kendisini korumasını tamamen desteklediklerini belirtti.