İsrail, Şam'ı vurdu iddiası

İsrail, Şam'ı vurdu iddiası
Suriye medyası, başkent Şam'da bulunan havalimanının çevresinde büyük patlamalar meydana geldiğini ve yangın çıktığını duyurdu. Esad rejimi, patlamanın İsrail tarafından düzenlenen füze saldırısı sonucu yaşandığını öne sürdü.

Reuters’ın Hizbullah yanlısı El Manar televizyonuna dayandırdığı habere göre; Şam Havalimanı’nın yanındaki depolarda ve petrol tanklarında yaşanan patlama, muhtemelen İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısından kaynaklandı.

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ABD’den İsrail Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Suriye’deki olayın, İsrail’in politikasıyla örtüştüğünü” belirterek, söz konusu politikayı ise “İran’ın Suriye üzerinden İran’daki Hizbullah’a gelişmiş silahlar kaçırmasını önlemek” olarak nitelendirdi.

SANA haber ajansı da, askeri bir kaynağın şu ifadeleriyle saldırının İsrail tarafından gerçekleştirdiğini duyurdu: “Şam Uluslararası Havaliamanı’nın güneybatısında bulunan askeri tesislerden biri, düşman İsrail’in füze saldırısına maruz kaldı.”

Lübnan merkezli El Manar’ın haberinde, ilk bulgulara göre sadece maddi kayıp olduğu belirtildi.

Reuters’ın bölgedeki bir istihbarat kaynağına dayandırdığı haberde, vurulan depoda Tahran Yönetimi’ne ait çok sayıda silah bulunduğu öne sürülmüştü.

Hizbullah, Suriye iş savaşının başından bu yana Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine destek veriyor.

Dış basında yer alan haberlerde, havalimanında çok sayıda savaş uçağının bulunduğu bildiriliyor.