İsrail Suriye saldırılarına devam edecek mi?

İsrail Suriye saldırılarına devam edecek mi?
İsrail Başbakanı Netanyahu, Suriye'de bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından İsrail Güvenlik Kabinesi'ni topladı. Netanyahu, "İsrail'in güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız." diyerek ülkesinin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

Geçen hafta Suriye'de bir Rus askeri uçağının düşürülmesi sonrası başlayan ve Moskova'nın Esad rejimine S-300 hava savunma sistemi verme kararıyla artan Rusya krizini görüşmek üzere toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi'ne Başbakan Netanyahu başkanlık etti.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, İsrailli bakanların Esad rejiminin "sorumsuz davranışı" sonucu vurulan uçakta hayatını kaybeden 15 Rus askerin ailelerinin yaşadığı üzüntüleri paylaştığı ifade edildi.

Kabinenin İsrail ordusuna "İran'ın Suriye'ye yerleşme girişimlerine" karşı gerekli adımları atmayı sürdürme ve Rusya ile koordinasyona devam etme talimatı verdiği aktarıldı.