İsrail’den binlerce konut ihalesi

İsrail’den binlerce konut ihalesi
Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik sert politikaları nedeniyle, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te hemen her gün İsrail askerleriyle çatışma çıkıyor.

İsrail’in uyguladığı yerleşim politikası, Filistin yönetimi ile gerginliği tırmandırıyor. İsrail’in, Yahudi yerleşim birimleri faaliyetleri çerçevesinde yıl başından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 14 binden fazla konut inşası için ihale ve onay ilanı yayınladığı bildirildi. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 5 bin 241 yeni konutun inşası için ihale açtığını, 9 bin 282’sinin inşasına da onay verildiğini ifade eden Filistin Kurtuluş Örgütü yetkilisi, “Bu rakam, İsrail hükümetinin, politik süreçle ilgilenmediğini, iki devletli çözüm planının uygulanmasını engelleyecek bir durumu dayatmaya çalıştığını gösteriyor” dedi. Daireden yapılan açıklamada da yapımı onaylanan konutların yarısına yakınının Doğu Kudüs’teki mevcut yerleşimlerde inşa edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Abbas uyardı
Filistin lideri Abbas, “Kutsallarımıza, camilerimize ve kiliselerimize yaklaşmayın çünkü bu, nerede sonlanacağı bilinmeyen bir patlamaya yol açar” dedi. Abbas, İsrail’e siyasi çatışmanın, din çatışmasına dönüşmemesi konusunda uyarıda bulundu. İsrail’in politikaları, Mescid-i Aksaya’ya yönelik ihlaller nedeniyle gerginlik yaşanıyor.