İsrail'den Doğu Kudüs'e yeni konut kararı

İsrail'den Doğu Kudüs'e yeni konut kararı
ABD'nin tepki çeken kararı ardından Kudüs'te gerginlik devam ederken İsrail, Doğu Kudüs'e 300 bin yeni konut yapma kararı aldı. Karara Filistin'den sert tepki geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine ek olarak 300 bin konut daha inşa etme kararını açıkladı. Karara büyük tepki gösteren Filistin Dışişleri Bakanlığı, bu gelişmeden Trump’ı sorumlu tuttu.

İsrail medyasına göre, İsrail Konut ve İnşa Bakanı Yoav Galant, yeni yerleşimleri teşvik etmeye yönelik bir kampanyı açıklarken İsrail televizyonunu planlanan konutların Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimleri Kudüs’e bağlamayı amaçlayan “Büyük Kudüs Yasa Tasarısı”nın bir parçası olduğunu bildirdi.

El Cezire İngilizce’ye göre, İsrail hükümetinin kararına Filistin Yönetimi’nden sert tepki geldi. Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in “kibiri”nden, Kudüs kararını veren Trump’ı sorumlu tuttu.

“Trump Yönetimi, işgalci ülke İsrail’in halkımıza yönelik yeni suçların sorumluluğunu taşımalı” denildiği açıklamada Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Suç Mahkemesi İsrail’in kararı konusunda tavır almaya çağırıldı.

İlgili Haberler