İsrail'den Müslümanları katleden Myanmar'a silah

İsrail'den Müslümanları katleden Myanmar'a silah
Arakanlılara uyguladığı etnik temizlik ile dünyanın tepkisini çeken Myanmar'ın İsrail'den yüklü miktarda silah aldığı ortaya çıktı.

İsrail’in insan hakları grupları, 30 Ekim’de parlamento önünde Myanmar’a silah satışlarının derhal durdurulması çağrısının yapılacağı bir protesto gösterisini düzenleyeceği bildirilirken, Haaretz gazetesi, İsrail’in Batı tarafından “haydut” olarak değerlendirilen rejimlere silah satışlarını irdeleyen bir haber yayımladı.

“İsrail, Rakhine’de (Arakan) etnik temizlik kampanyası sırasında Myanmar’a ileri teknoloji silahları sattı” başlığı ile verdiği haberde ileri teknoloji ile donatılmış İsrail yapımı deniz devriye botlarının, "on milyonlarca dolara ulaştığı tahmin edilen silah anlaşmalarının bir parçası olduğunun" altını çizdi.

Bu arada, İsrail şirketlerinin Myanmar’ın yanı sıra çatışmalarda yüzbinlerce insanın öldürüldüğü sanılan Güney Sudan’daki milislere "silah ve gözetleme ekipmanı sağladığına" dikkat çekiliyor.

Gazete, haberinde geçen ay İsrail parlamentosunda konuşan Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ı, ülkesinin Myanmar politikasının aydınlanmış dünyanın çizgisinde olduğunu belirtirken doğruyu söylemediğini de yazdı. 

İlgili Haberler