İsrail'in 20 milyon dolar tazminatı alınmayacak

Mavi Marmara'da hayatlarını kaybeden 9 kişinin avukatı Cihat Gökdemir, "İsrail'e açtığımız davalarımızı geri çekmeyeceğiz, 20 milyon dolar tazminatı da almayacağız" dedi.

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşma hükümlerine tepki gösteren Avukat Gökdemir, "Mavi Marmara'da İsrail saldırısı nedeniyle Şehit olan 9 kişi hakkında açtığımız ceza davaları sürüyor. Yasa ile bu davalar sonlandırılamaz ki. Aileler de bu davaların sonlandırılmasını istemiyorlar" dedi.

Türkiye'nin İsrail'den, öldürülen 9 Şehidin ailesine ödenmek üzere 20 milyon dolar tazminat alacağını, bu paranın İHH tarafından mı, yoksa Hükümet tarafından mı dağıtılacağını sorduğum Av. Cihat Gökdemir şu yanıtı verdi:

- "9 Şehidimiz için Türkiye'de gerek devlete gerekse İsrail hükümetine açtığımız herhangi bir tazminat davası yoktur. Aileler bu konuda dava açılmasını istemediler."

İsrail'den 20 milyon dolar tazminat, 9 Şehit ailesine ödenmek üzere alındı. Ailelere eşit mi bölünecek, şeklindeki soruma Av. Gökdemir'den şu yanıtı aldım:

- " Hükümet bu parayı ne yapacak bilmiyorum. Ama 9 Şehidin ailesi bu parayı almayacaklar."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İsrail-Türkiye anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götürenlere; "Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardım yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?" dedi.

Erdoğan'ın bu eleştirisi İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkilileri tarafından yanıtlanmadı.

İHH avukatı Cihat Gökdemir'in Türkiye-İsrail anlaşmasına ilişkin ortaya koyduğu görüşlere bakalım hükümet ya da Cumhurbaşkanı tarafından bir açıklama gelecek mi?

Yazarın Diğer Yazıları