İsrail'in yer altındaki çok gizli üssü ifşa oldu. Filistin'e karşı tüm saldırılar burada planlanıyor

İsrail'in yer altındaki çok gizli üssü ifşa oldu. Filistin'e karşı tüm saldırılar burada planlanıyor
Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Cıvaoğlu, İsrail'in saldırılarını yönettiği yer altındaki gizemli üssü Zion Kalesi'nin fotoğraflarını paylaştı. Cıvaoğlu, söz konusu sığınakta yüzlerce personelin yeryüzüne çıkmadan günlerce yaşayabileceğini belirtti.

Filistin'e karşı tüm saldırılar burada planlanıyor

Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Cıvaoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların yönetildiği gizli Zion Kalesi’nin fotoğraflarını köşesinden paylaştı.

Cıvaoğlu''nun yazısının Zion Kalesi''yle ilgili bölümü şu şekilde:

"Son 11 günlük savaşı, İsrail, "Yer altında derinliklere kazılmış, nükleer saldırılar dâhil tüm tehditlere karışı korunmalı ‘Zion Kalesi’ adlı merkezden yürüttü." Uzun süre yeryüzüne çıkmadan yüzlerce subay ve uzmanın çalışabilecekleri kadar enerji, yiyecek ve diğer ihtiyaçları da karşılayacak donanıma sahip olan bu Zion Kalesi 10 yılda tamamlandı. Teknoloji ile istihbaratı bir araya getiren, dijital bir ağa hükmeden Zion yer altı komuta merkezi Tel Aviv’in göbeğinde.

Siyasi liderlerin, hava kuvvetlerinin ve Shin Bet istihbarat yer altı komuta merkezine teknoloji yoluyla bağlantılı...

Zion’da spor salonu, sinagog, mutfak, yemek salonları, istirahat alanları var.

Yer altındaki katlardan biri İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin komutanlığına ait. Genelkurmay başkanının ayrı bir yatak odası bu katta. Zion’dan “birleşik operasyon” 11 gün ve gece boyunca kesintisiz bir akışla yürütüldü. Penceresiz sığınağın koridor duvarları ülkedeki doğal güzelliklerin ve daha önceki savaşlarda çekilmiş fotoğraflarıyla süslenmiş.

11 gün ve gece dev ekranlarda Hamas’a indirilen darbeler izlenmiş ve çok sayıda askeri uzman parmaklarının dolaştığı tuşlarla yeryüzünde hedefler vurulmuş.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi''ne düzenlediği saldırılarda 66''sı çocuk, 39''u kadın olmak üzere 248 Filistinli hayatını kaybetti. 1800 konut yıkıldı, 6 bin 800 konut ise kısmen hasar gördü."