İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu

İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu
İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde oy kullanan Kocasakal, “Oyumu kime verdiğimi söylemem” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu

İstanbul Barosu Başkanlığı’na yeniden Ümit Kocasakal seçildi. Üçüncü kez Baro Başkanı olan Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark attı. Ankara Barosu Başkanlığı’na ise Demokratik Sol Avukatları Grubu adayı Hakan Canduran 3605 oyla seçildi.

İstanbul, Ankara ve Antalya barolarında başkınlık seçimi için avukatlar dün sandık başına gitti. İstanbul Barosu’nun seçiminde Haliç Kongre Merkezi’ne gelen 32 bin 191 avukat 81 sandıkta oy kullandı. Sayım sonucunda Ümit Kocasakal açık bir farkla üçüncü kez Baro Başkanı oldu. Avukatlar oylarını Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal’ın yanısıra Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Abdullah Arar, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu Eşbaşkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ayhan Erdoğan ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan’dan oluşan adaylar için kullandı. Saat 17.00’den sonra sandıklar kapanarak sayıma geçildi. Sayım sonunda İstanbul Barosu Başkanlığı’na yeniden Ümit Kocasakal seçildi. Üçüncü kez Baro Başkanı olan Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark attı. Sandıktan Kocasakal’a 14 bin 435, İmrek ve Kanar’a bin 763, Kaplan’a bin 502, Erdoğan’a bin 369 oy çıktı.

Mücadeleye devam
Seçimi kazanan Kocasakal şöyle devam etti:  “Bu bir demokrasi şöleni. İstanbul Barosu çok büyük bir güç. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye, hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi.  Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı. Her yerde hak mücadelesi verdi. Herkesin hakkının koruyucusu oldu. Meslektaşlarımız bugün kararını verdi. Mücadeleyi aynen sürdüreceğiz.” 

Demokratik Sol
Ankara Barosu’nun 63. Olağan Genel Kurulundaki seçimlerde Baro Başkanlığı’na, “Demokratik Sol Avukatlar” grubunun adayı Hakan Canduran seçildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Genel Kurul, dün yapılan seçimlerle sona erdi. Genel Kurulu’nda oy kullanan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, bir grup avukat tarafından protesto edildi. Seçimler sonucunda 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran, Ankara Barosunun yeni başkanı oldu. Seçimlerde, Baroda Birlik Grubu adayı Bülent Yağmur 796, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Murat Yılmaz 630, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Medeni Ayhan 120, DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3 bin 178, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Seyit Kıvanç Koç bin 72, Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz 167 oy aldı. Canduran, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, “Ankara Barosu, Cumhuriyetin değerlerine, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırı davrananlara karşı gene dimdik duracak, gerekirse sokaklara inecektir” dedi. Antalya Barosu olağan genel kurulunda 3 bin avukat başkanlarını seçmek için Hukuk Fakültesi’nin giriş katına konulan 12 sandıkta oy kullandı. Seçim sonucunda mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı bin 273 oy alarak yeniden seçildi. Diğer aday Hasan Uğur ise 85 oyda kaldı. 9 oy da geçersiz sayıldı.