İstanbul BB, Süper Lig’e geri döndü

İstanbul BB, Süper Lig’e geri döndü
2006-07 sezonunda yükseldiği Süper Lig’de 6 kez mücadele eden ancak bu serüveni geçtiğimiz sezon son bulan İstanbul BB’nin ayrılığı sadece 1 sezon sürdü.

Doka, Visca, Mustafa ve Mahmut gibi futbolcularıyla yollarını ayırmayan, Hüseyin, Sedat, Mehmet ve Orhan gibi isimlerle kadrosunu takviye eden Belediye ekibi, bitime 2 hafta kala Süper Lig’e dönmeyi garantiledi. İnişli çıkışlı bir grafik çizdiği PTT 1. Lig’de son 8 maçının tamanını kazanan turuncu mavililer, Gaziantep BB’yi de deplasmanda 4-0 mağlup ederek seriyi 9 maça çıkardı ve şampiyonluğunu garantiledi. 

Tolga’yı geçemediler
Maçın başlama düdüğünden itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren İstanbul BB ilk yarıda kaleci Tolga’yı geçemedi. İkinci yarıda da oyunun hakimi olan Belediye, 4 dakika içinde Süper Lig’e çıktı. 58’de Gençer, 62’de ise Tayfun’un golleriyle deplasmanda 2-0 öne geçen Cihat Arslan’ın öğrencileri, 77’de Mehmet Batdal’la zaferi perçinlerken, kapanışı ise 88’de Cihat yaptı: 0-4. Puanını 75’e çıkaran İstanbul BB, gelecek hafta 1461 Trabzon maçının ardından şampiyonluk turu atacak.