Boğazda tam derinlik sınırına ayarlanmış balık avı!

Boğazda tam derinlik sınırına ayarlanmış balık avı!
Doğa ve çevre programları yapımcısı Güven İslamoğlu İstanbul Boğazı'nda çok sayıda bulunan gırgır teknelerini paylaşarak balıkların 'avlanma derinliği'ne uymamasına dikkat çekti.

Denizlerimizden daha fazla verim almak için uygulanan yasakların en önemlisi, büyük balıkçı teknelerinin 24 metreden daha derine ağ atma zorunluluğu... 

Hem kıyılarda yaşam alanı bulan balıkların daha fazla yuva yaparak yumurtlaması hem de kıyılardaki canlılığın devam etmesi için uygulanan AB üyesi ülkelerde sınır 50 metreyken, Türkiye''de 24 metre olan avlanma yasağı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İstanbul Boğazı dışında tüm kıyılarda derinliği 18 metreye düşürmesiyle tehlikeye girmişti.

Doğa ve çevre programları yapımcısı Güven İslamoğlu''nun konuyla ilgili ''balıkçılık için bu yapılmalı'' diyerek kişisel twitter hesabından yaptığı uyarı çok sayıda beğeni topladı. 

İşte İslamoğlu''nun paylaşımı;

"Boğazda balık avı 24. AB standartı 50 m. Yunanistan 30 m. 26 m olsa boğazda bu bölgede av yapamayacaklar. 24 m tam sınır. Çok güzel ayarlanmış... ? Sürdürülebilir balıkçılık için bu yapılmalı. Uzun vade de herkesin yararına olur.@TCTarim"

 

İlgili Haberler