İstanbul için yağış uyarısı

İstanbul için yağış uyarısı
Meteoroloji’den yapılan son açıklamalara göre İstanbul’da yağışlar saat 18.00’a kadar sürecek.

Meteoroloji’den Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli uyarısının ardından alınan son dakika haberine göre Kocaeli ve Sakarya’ya da kuvvetli yağış uyarısı geldi. İstanbul’da ise yağışlar saat 18.00’a kadar devam edecek. İstanbul’da hafta sonu yağışların azalması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radar verilerine göre; önümüzdeki 4 saat süresince (10.00-14.00 TSİ) Sakarya çevrelerinde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radar verilerine göre; önümüzdeki 2 saat süresince (09.30-11.30 TSİ) Kocaeli çevrelerinde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışların; bugün (Cuma) Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.