İstanbul'un sosyete semtinde silahlı saldırı

İstanbul'un sosyete semtinde silahlı saldırı
Nişantaşı'nda bir kişi sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Zanlı kaçarken vatandaşlar tarafından yakalandı ancak saldırgan onlara da silah çekerek ellerinden kaçtı. Yaralı ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

İHA''nın haberine göre. olay, geçtiğimiz çarşamba günü saat 16.20 sıralarında Nişantaşı Matbaacı Osmanbey Sokak''ta yaşandı. İki kişi sokak üzerindeki kaldırımda konuşmaya başladı. Daha sonra biri ayakkabısının bağcıklarını bağlamak için yere doğru eğildiğinde diğeri cebinden çıkardığı silahla ateş ederek onu yaraladı. 

Silahı ateşleyen şahıs kaçarken, kurşunun hedefi olan kişi yere yığıldı. Olayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Zanlının silahını ateşleyerek bir kişiyi yaraladıktan sonra kaçmaya başladığını gören bazı vatandaşlar onu durdurmaya çalıştı. 

Yaklaşık 200 metre boyunca kovalanan zanlı, Hacı Mansur Sokak''ta yakalandı. İddiaya göre, o sırada birkaç vatandaş, zanlının belindeki silahı almaya çalıştı ancak başaramadı. Şüpheli bir anlık boşluktan faydalanarak silahına sarıldı ve kendisini yakalayan vatandaşlara doğrulttu. Ardından, elindeki silahla vatandaşları tehdit ederek oradan kaçtı.

ALACAK VERECEK MESELESİ 

Yaralının yabancı uyruklu olduğu ve iddiaya göre, vuran kişi ile aralarında alacak-verecek meselesi bulunduğu öğrenildi. Yaralı kişi, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin yapılmasının ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan kişinin hayatı tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayın yaşandığı sokakta çalışan bir kişi, "Yaralamış, bacağına sıkıp kaçmış. Yerde yatıyordu. Hayati tehlikesi gözükmüyordu. Ambulans geldi ve götürdü. Polisler, olay yeri inceleme ekipleri geldi. İnceleme yaptılar. Sağdan soldan alacak-verecek meselesi olduğunu duyduk" dedi.

"50 KİŞİ SİLAHI ALAMADI"

Saldırganın yakalandığı sokakta çalışan Mehmet Sarrafoğlu o anları gördüğünü söyleyerek, "Vitrine çıkıp baktığımda, 50 kişinin adama daldığını gördüm. Ne olup bittiğini anlamak için dışarı çıkacaktım ki adamın silahını çektiğini gördüm. Silahını çekince herkes dağıldı. Arka sokakta bir adamı vurmuş ve kaçmış. Burada 50 kişi daldı, bir kişi belinden silahı alamadı. Adamın yüzü gözü kan revan içinde kalktı, silahını çekti ve aşağıya doğru kaçıp gitti" ifadelerini kullandı.

O ANLAR KAMERADA

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, sokaktaki kaldırımda duran iki kişinin konuştuğu, daha sonra birinin eğilerek ayakkabısının bağcıklarını bağladığı anlar görüldü. Görüntülerin devamında, ayakta bekleyen kişinin cebinden silah çıkardığı, eğilen adama ateş ettiği ve koşarak uzaklaştığı anlar kameralara yansıdı.