İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından AKP'den dikkat çeken hamle. Ankara Sözleşmesi'ni hazırlıyoruz

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından AKP'den dikkat çeken hamle. Ankara Sözleşmesi'ni hazırlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından başlayan tartışmalara bir yenisi eklendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin yerine "Ankara Sözleşmesi"ni hazırladıklarını ifade etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi''nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilmesinin ardından dikkat çeken sözler sarf etti.

İktidara yakın A Haber''de bir programa katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin yerine "Ankara Sözleşmesi"ni hazırladıklarını ifade etti. 

"FARKLI BİR SÖZLEŞMENİN GELMESİ ZORUNLU OLMUŞTUR"

"Ankara Sözleşmesi"ni hazırladıklarını söyleyen Kaya şunları söyledi: 

"Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Sözleşmesi''nin kutuplaşmaya yol açtığını görüyoruz. Bu ayrışma kutuplaşma bizi, ''İstanbul Sözleşmesi olmasa da olur. Aslolan hukuktur'' noktasına getirdi. Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi''nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.”

Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, kadın haklarını savunan ve AİHM kurallarını esas alan bir insan hakları sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi''nden ayrılmıştı. Bugün Türkiye''nin birçok noktasında karar protesto edilmişti.

İlgili Haberler