İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden büyük tepki

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden büyük tepki
İstanbul Tıp Fakültesi'nin Meclis'ten geçen bir yasa ile yeni bir üniversiteye bağlanacak olması, öğrencileri ayağa kaldırdı.

Hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis'e sundu. Tasarıyla İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi'nin bazı bölümleri yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ, İBNİ SİNA ÜNİVERSİTESİ'NE BAĞLANACAK

İstanbul'da kurulacak İstanbul İbni Sina Üniversitesi'ne, İstanbul Üniversitesi'ne ait Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim, İşletme, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Veteriner fakülteleri, adı Çapa Tıp Fakültesi olarak değiştirilecek İstanbul Tıp Fakültesi ile bazı meslek yüksekokulları bağlanacak.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK TEPKİ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin başka bir üniversiteye bağlanacak olmasına öğrencilerden tepki yağdı.

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Tıp Fakültesi’nin meclisten geçen bir torba yasa hükmünce açılması planlanan yeni bir üniversiteye bağlanacağını, dolayısıyla isminin de değişeceğini üzüntüyle ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız.

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri/mensupları olarak şunu belirtmek isteriz: Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında başarı göstererek okumaya hak kazandığımız, Türkiye’nin en köklü tıp fakültesinin yeni açılacak farklı bir üniversite çatısı altına alınmasını ve isminin değiştirilmesini istemiyoruz.

191 yıllık geleneğin bir anda târihin tozlu sayfalarına gömülmek istenmesini kabullenemiyoruz. Bu fakülteden yetişecek Hulûsi Behçetler, Aziz Sancarlar ve niceleri Mekteb-i Tıbbiye-yi Şâhâne’yi savunduğu gibi İstanbul Tıp Fakültesini de savunacaktır.

İlgili Haberler