İstanbul Valiliği "Adalet Mitingi" katılımcılarını buharlaştırdı mı?

İstanbul Valiliği "Adalet Mitingi" katılımcılarını buharlaştırdı mı?
Adalet mitingine katılımla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğunu açıkladı. Polis kaynaklarına göre 1 milyon 600 bin civarında katılım olduğu belirtilmişti.Valiliğin gece yarısı yaptığı açıklama tepki çekti.

Miting için çeşitli şehirlerden ve İstanbul'un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı'na gelen vatandaşlar, iki ayrı güvenlik noktasından alana alındı.

Vatandaşlar, giriş kapılarına yakın yerlerde kurulan stantlardan, üzerinde "adalet" yazısı bulunan tişört, bayrak, şapka ve Türk bayrağı aldı. Bu arada Dragos sahilde dün gece Kemal Kılıçdaroğlu ile geceleyen vatandaşlar da miting alanına geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

Meydanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı, üzerinde "adalet" yazılı döviz ve bayraklar taşırken, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar atıldı. Sahneden müzik yayını yapıldı

İSTANBUL VALİLİĞİ IPAD'DEN AÇIKLAMA YAPTI!

İstanbul Valiliği, konuyla ilgili Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

09.07.2017 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne başlamasının beklendiği dakikalarda miting alanında kürsüye çıkan Barış Bozkurt alanı dolduranlara hitaben "Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" diye seslendi.

POLİS KAYNAKLARI NE DEMİŞTİ? 

Mitingin heme sonrasında emniyet kaynakları katılımın 1 milyon 600 bin civarında olduğunu ifade etmişti. İstanbul Valiliği'nin gece i-pad üzerinden apar topar yapptığı bu açıklama sayıyı olduğundan az gösterdiği tepkilerine neden oldu. Polis kaynakları ile Valilik açıklamasında  verilen sayı arasındaki devasa fark da "1 milyon kişi nereye buharlaştı?" sorusuna neden oldu. 

 

İlgili Haberler