İstanbul Valiliği, 'Atatürk Yürüyüşü'ne izin vermedi

İstanbul Valiliği, 'Atatürk Yürüyüşü'ne izin vermedi
İstanbul Valiliği, Beşiktaş Belediyesi'nin 19 Mayıs kutlamaları kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ‘Gençlik Festivali’ne 'güvenlik gerekçesiyle' izin vermedi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali' Valilik kararıyla iptal edildi.

Geçtiğimiz iki yıl da Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen  '19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Festivali'  bu sene de 4 gün boyunca sürecek etkinlikler, sürpriz konserler ve rengerank Colour Up koşusuyla devam etmesi planlanıyordu. Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün 98 yıl önce Beşiktaş’tan milli mücadele için ilk adımı attığı noktada gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayıp konserler ve 19 Mayıs'ta Colour Up koşusuyla devam edecek olan 4 günlük festivale Valilik tarafından izin çıkmadı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Valiliğin bu tutumunun ‘çifte standart’ olarak yorumladı.