"Yurtsuzlar" gözaltına alındı İstanbul Valiliği'nden açıklama

"Yurtsuzlar" gözaltına alındı İstanbul Valiliği'nden açıklama
İstanbul Kadıköy ve İzmir'de öğrenci yurtlarının yetersizliğini iddia ederek protesto eylemi yaptı. Polis yaklaşık 80 kişi zor kullanılarak gözaltına aldı.

Sosyal medyada "Yurtsuzlar" adlı hesaptan paylaşılan videoda polis minibüsünde gözaltına alınan gençlerle polis arasında arbede çıktığı görüldü.

Öğrencilerin ‘barınamıyoruz'' eylemleri devam ediyor.

İstanbul Kadıköy''deki Moda Parkı''nda sabahlayan gençlerin 8. gününe giren ''Yurtsuzlar'' nöbetine polis müdahalede bulundu.

Gençler sosyal medya hesaplarından, yaklaşık 50 kişi gözaltına alındığını duyurdu.

İzmir''de de yaklaşık 30 öğrenci gözaltına alındı

İzmir''de de polis öğrencilerin ''barınamıyoruz'' nöbetine müdahalede bulundu. Polisin, gözaltına aldığı yaklaşık 30 kişiye bindirdiği minibüste de arbede yaşandı.

Polis amirinden, gençlere: Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, 5 dakikanız var

serbest bırakılmasını isteyen öğrencilerle polis amiri arasında da ''hukuk'' tartışması yaşandı. Gençler, ''burada oturmanız yasak'' diyen amirden nöbetin engellenmesi ve gözaltıların hukuki gerekçesini açıklamasını istedi. Amir ise "Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, 5 dakikanız var" dedi.

İstanbul Valiliği''nden açıklama: Gözaltına alınan 28 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği’nden Kadıköy’de gözaltına alınan “Barınamıyoruz” eylemi yapanlara ilişkin açıklama geldi. Söz konusu eylemin yasal olmadığı ve sonlandırılması için uyarıda bulunuldu ifade edilen valilik açıklamasında, “Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır” denildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı’nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur.

Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır."

İlgili Haberler