İstanbul’a beklenen yağmur geldi

İstanbul’a beklenen yağmur geldi
İstanbul’a beklenen yağmur geldi. Özellikle Anadolu Yakası’nda etkili olan sağanak yağış nedeni ile bazı yerlerde su baskınları meydana geldi.

İstanbul'da önce kara bulutlar görüldü, ardından da sağanak yağmur başladı. Kentte Şişli üzerinde saat 14.30 civarında hava bir anda karardı. Ara ara gök gürültüsü duyulurken, bir süre sonra sağanak yağmur başladı. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenen yağış yüklü bulutlar, meteoroloji radarına da yansırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de İstanbul için bir son dakika uyarısı geldi. Beykoz Anadoluhisarı'nda ise yağmur sonrası oluşan su birikintisinde araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçları kurtarmaya çalışıyor.

İki gündür Meteoroloji'den gelen uyarıların ardından İstanbul'un bazı bölgelerinde yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, Taksim Meydanı bir anda boşaldı. Üsküdar'da çakan şimşekler kameraya yansırken, Levent ve Anadoluhisarı'nda ise yollarda su birikintisi oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul üzerinde meydana gelen şimşek ve yıldırım aktivitesi de dikkat çekti.

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji'den İstanbul için bir son dakika uyarısı geldi. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son değerlendirmelere göre; 18.07.2018 İstanbul'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (10-35 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu ve su hortumu oluşma riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.