İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
Meteoroloji'den yapılan son uyarılara göre, İstanbul'a pazar gübü itibariyle kar yağabilir. Peki, Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

Hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandıkça haberimizde bulabilirsiniz. Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Aralık ayı başından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla soğuyarak kış değerlerine geriledi. Yapılan son değerlendirmelere göre ise pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.

Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ (20 ARALIK ÇARŞAMBA)

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Konya, Antalya, Isparta Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.