İstanbul'da arsa vurgunu: Parsel parsel satmışlar

İstanbul'da arsa vurgunu: Parsel parsel satmışlar
İBB’nin Ömerli Barajı’nın bulunduğu bölgede imar planını askıya alması büyük bir vurgunu ortaya çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce 13 Ekim 2017 tarihinde 3. Boğaz köprüsü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara otoyolunun geçtiği Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş bölgesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planını askıya çıkarması “tapusuz” dolandırıcılığı da ortaya çıkardı.

Bazı şahısların, Ömerli Barajı’nın da bulunduğu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri noter satış sözleşmesi ile “parsel parsel” satarak vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Konuyla ilgili Anadolu 2. ve 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davalar açıldığı, bu davalara şu ana kadar 390 kişinin müdahil olduğu belirlendi.

BÖYLE DOLANDIRILIYORLAR

Bölgedeki köylerde yaşayanların da karıştırıldığı dolandırıcılık olayında, tapusu Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar ile şirket ve şahıslarda olan arsaların, bazı şahıslar tarafından noterden satış vaadi sözleşmesi yapılarak satıldığı belirlendi. Şüphelilerin, tapusu başkasına ait olan arazileri internetten elde ettikleri ada, pafta ve parsel bilgileri ile dönümü 80 bin ila 100 bin arasında satıkları ortaya çıktı. İrtibatlı oldukları emlak komisyoncuları ve internet ilanları ile “Yer bizim ama tapumuz yok, mülkiyet davası açtık, dava muhakkak lehimize sonuçlanacak” diyerek tapusu başkasında olan arazileri “parsel parsel” sattıkları öne sürülüyor.