İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit

İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit
İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Kazada 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı. Düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacağı öğrenildi.

İstanbul Sancak'tepe de bir mahalleye askeri helikopter düştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kazada 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı.

Kazanın neden meydana geldiği ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

Düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacağı öğrenildi.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra'ya geldi. Bakan Akar ve Vali Yerlikaya olay yerinde incelemeler yaptı.

Akar yaptığı açıklamada, "Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız be 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL VALİSİ: BİLİNMEYEN SEBEPTEN DOLAYI DÜŞMÜŞTÜR

İstanbul Valiliğinden Samandıra'da eğitim uçuşu yapan bir askeri düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı, sivil vatandaşlardan yaralanan olmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi Fırtına Sokak'ta saat 11.0 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenle Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ve eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterin düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kaza neticesinde askeri personelimizden 4 şehidimiz ve 1 yaralımız var. Olay yerinde sivil vatandaşlarımızın yaralandığına ilişkin herhangi bir bilgi yoktur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklama şöyle:

"26.11.2018 günü saat 11.20 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan 11075 kuyruk numaralı askeri helikopterin İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesi Topçular Caddesi civarına düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca

soruşturma başlatıldığı, kaza neticesinde Albay Gökselin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Üst Çavuş Emre Vahit Bekli ve Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın şehit oldukları, Üst Çavuş Özkan Yılmaz'ın ise ağır yaralı vaziyette Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile dört Cumhuriyet Savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, ardından askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur. "

İlgili Haberler