İstanbul'da büyük operasyon

İstanbul'da büyük operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 ilçede önceden belirlenen adreslere operasyon yaptı.

Operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra çok sayıda sivil ekip destek verdi. Düzenlenen operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramaların ardından gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP İL BİNASINA OPERASYON

İstanbul  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Beyoğlu’ndaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına helikopter destekli operasyon yaptı. Polis ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinden konvoy halinde çıktı. Polis, saat 03.00 sıralarında Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Örgütü binasına girdi. Operasyona çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri de destek verdi. Bir polis helikopteri havadan çevreyi kontrol ederken, il örgütü binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla kapatıldı. Binada arama yapan polis, operasyonun içeriği hakkında bilgi vermedi.