İstanbul'da çocuk parkına vinç devrildi

İstanbul'da çocuk parkına vinç devrildi
Küçükçekmece Sefaköy'de yapımı devam eden bir inşaatta 60 metrelik kule vinç çocuk parkının içine devrildi. Olayda vinç operatörü ve bir kişi ölürken 2 kişi de yaralandı.

 

Olay saat 13.30 sıralarında Küçükçekmece Sefaköy Muammer Aksoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir inşaattaki 60 metrelik kule vinç bilinmeyen bir nedenden dolayı yan taraftaki İstanbul Trabzonspor Kulübü'nün idari bölümünün üzerine devrildi. İçeride bulunan antrenör Ali Tuman ile masör Mustafa Sezer feci şekilde hayatını kaybetti. Çevrede bulunan 2 kişi de yaralandı.

park5.jpg

park.jpg

park4.jpg

15 ÇOCUK KIL PAYI KURTULDU
O sırada maça gitmek için hazırlık yapan soyunma odasındaki yaklaşık 15 çocuk ise faciadan kıl payı kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi geldi.Sağlık ekipleri 2 yaralıyı hastaneye kaldırırken itfaiye ekipleri de operatör bölmesinin altında sıkışan Tuman ve Sezer'i sıkıştıkları yerden çıkardı. Tuman ve Sezer'in cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bu sırada ağlayan bir sporcuyu polisler teselli etti.

cenaze.jpg

2 GÜN ÖNCE MÜHÜRLENMİŞ
Söz konusu inşaatın ise 2 gün önce Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından "güvenlik önlemleri alınmadığı" gerekçesiyle mühürlendiği öğrenildi. İnşaatın tabelasında duran yazı kameralara da yansıdı. İnşaatta bu nedenle kimsenin olmadığı öğrenildi. Öte yandan vincin düştüğü yerde bulunan çocuk parkında oynayan çocukların ise gürültü üzerine parktan çıkarak kurtuldukları öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

muhur.jpg