İstanbul'da milyonluk 'Himmet' operasyonu

İstanbul'da milyonluk 'Himmet' operasyonu
İstanbul Emniyeti, FETÖ/PDY'nin kasası olarak gösterilen ve Şehitler Köprüsü'nde 3 buçuk milyon TL ile yakalanan zanlının ifadeleri doğrultusunda yeni bir operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, geçtiğimiz günlerde Şehitler Köprüsü'nde operasyon 
düzenleyerek, FETÖ/PDY'nin kasası olarak gösterilen zanlıyı 50 milyon TL'lik çek ve 3 buçuk milyon TL nakit para ile yakalamıştı. 

Emniyette sorgulanan zanlı M.K.'nın ifadesi doğrultusunda polis yeni bir operasyon düzenledi. Operasyonda Pendik'te bir sitenin otoparkında park halinde bir araçta arama yapıldı. Lastiğin iç tarafına gizlenen anahtarla aracın bagajını açan ekipler bir bavul içerisinde 2 milyon 135 bin TL ele geçirildi.

SORGUDA ÇÖZÜLDÜLER

Kaçakçılık polisinin ele geçirildiği paraların, gözaltındaki şüphelilerin sorgusu sonucunda bulunduğu öğrenildi. Kaçakçılık Polisi, 5 gün önce, Çorlu'da devletin el koyduğu FETÖ okullarından 50 milyonluk çek ve senet kaçırıldığını belirlemişti. Araştırmalarda, örgütün Çorlu mali imamı Murat K.'nın kaçırdığı senet ve çeklerle ilgili operasyon düzenlenmişti. Baskında, 50 milyon tutarında çek ve senet ile 1 milyon lira para ele geçirildi. Farklı adreslerde bulunan evrak ve paralarla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Ancak mali imam Murat K. bulunamadı. Operasyondan bir gün sonra Murat K., yanındaki 6 kişiyle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yakalandı. Otomobilinde gözaltına alınan Murat K.'nın yanında 2.5 milyon lira ele geçirildi. Ayrıca, şüphelinin evindeki aramalarda, üzerinde Murat K.'nın resminin basılı olduğu 1 dolarlık banknot bulundu.

PARANIN YERİNİ SÖYLEDİLER

Gözaltına alınan 11 şüpheli, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin sorgularında bazı itiraflarda bulundukları öğrenildi. Para teslim ettikleri kişileri söyledikleri belirtilen şüphelilerin, para sakladıkları yerleri de söyledikleri ortaya çıktı. İki adreste ele geçirilen 2 milyon 350 bin liranın da bu itiraflar sayesinde bulunduğu öğrenildi.

PARALAR DEVLET KASASINA

Önceki operasyonla birlikte ele geçirilen toplam, 5 milyon 850 bin liranın Merkez Bankası’nda açılan bir hesaba yatırılacağı öğrenildi. Paranın tamamının devlete aktarılacağı belirtildi.