İstanbul’da PKK’ya ekonomik darbe

İstanbul’da PKK’ya ekonomik darbe
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, PKK terör örgütüne para aktaran çeteyi çökertti. Piyasa değeri 4 milyar lirayı bulan tütün, puro, orijinal saatler ve sahte gözlükler ele geçirildi.

Zincirleme operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü (İKP) ekipleri gerçekleştirdi. Alınan istihbaratları değerlendiren İKP dedektifleri, Çin-İran-Doğubayazıt-İstanbul hattında ve bölücü terör örgütünün eşliğinde kaçakçılık yapıldığını tespit etti. Bir hafta boyunca teknik ve fiziki takip yürüten görevliler, yurda kaçak olarak taşınan tütün, saat, puro ile gözlük benzeri ürünlerin Fatih ilçesine bağlı Eminönü’ndeki tarihi çarşılar aracılığıyla piyasaya sürdüğünü de tespit etti.

Takibi dün sonuçlandıran ekipler, dün, Fatih’te “eş zamanlı” operasyonlar düzenledi. Eminönü’ndeki Şeref Han, Sağır Han Hatun Han ve işyerlerine baskın düzenledi. Geniş güvenlik önlemleri altında işyerlerine giren İKP timleri, 4 ton nargile tütünü, 11 bin 850 adet nargile kutusu, 8 bin 500 nargile etiketi, 5 bin paket puro, 60′ı orijinal 15 bin 200 adet saat, 2 bin 500 adet gözlük ele geçirdi.

SAHTE İÇKİ ÜRETİLİYORDU

Aynı saatlerde Şişli Yeni Hayata Sokak’ta faaliyet gösteren bir işyerine giren İKP Operasyon Timi, 15 bin adet doluma hazır şişe ve 4 ton ağırlığında 7 bin adet sahte alkol ile çok sayıda bandrol yakaladı. Polis, kaçakçılık ve sahtecilik yapan 6 kişiyi gözaltına aldı. El konulan tütün ve taklit ürünlerin piyasa değerinin 4 milyar lirayı bulduğu ifade edildi. Hastanede kontrolden geçirilen şüpheliler, Vatan Caddesi’ndeki İKP Merkezi’nde sorguya alındı. Soruşturmanın ifadeler doğrultusunda genişletilmesi bekleniyor.