İstanbul’da yağmur başladı trafik durdu

İstanbul’da yağmur başladı trafik durdu
Beklenen yağış akşam saatlerinde başladı. Meteoroloji yetkilileri, gece saatlerinden itibaren etkisini arttıran yağışın bugün akşama kadar devam edeceğini söyledi

Meteoroloji, dün saat 15.30’da İstanbul için Gökgürültülü sağanak yağış ve çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı.  Meteorolojinin uyarısından 1 saat sonra beklenen yağış başladı. Ani sağanak nedeniyle, o saate kadar açık olan TEM Otoyolu trafiği, yağmurun başlamasıyla birlikte yavaşlamaya başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönüne giden araç trafiği, Okmeydanı sapağından sonra durma noktasına geldi.Yağmurun başlamasıyla birlikte vatandaşlar şemsiyelerini açtı; şemsiyesi olmayanlar da bir anda inen sağanak yağmurun altında güçlük çekti.

İki işçi kurtarıldı
Öte yandan Eskişehir’de sağanak nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın istinat duvarının çökmesi sonucu suya kapılan 2 işçi, iş makinesi ile kurtarıldı. Kentte etkili olan ve yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle 15. Cadde’de kurulu bir fabrikanın istinat duvarı çöktü. Bu sırada fabrikanın bahçesinde bulunan 2 işçi suya kapıldı. İşçiler, olay yeri yakınlarındaki iş makinesi ile kurtarıldı. Fabrikada mesaide olan işçiler ise tahliye edildi. Fabrika işçileri, gazetecilere yaptıkları açıklamada, yağışın devam ettiği sırada, fabrikanın içerisine suların dolmaya başladığını ve fabrika dışına çıktıklarını söyledi. Yağış nedeniyle fabrikanın bahçesinde bulunan bazı araçlar zarar gördü.
Bu arada Çanakkale’nin Çan ve Biga ilçelerindeki kuvvetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Çan ilçesinin genelinde etkili olan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı. Alçak kesimdeki ev ve iş yerleri ile İbrahim Bodur Stadı’nı su bastı. Belediye ekipleri ve vatandaşlar suları tahliye etmek için çaba gösterdi. Biga’nın Yolindi köyünde de yağmur sonrası sel baskınlara neden oldu.