İstanbul’daki MSB arazileri Meclis’e taşındı

İstanbul’daki MSB arazileri Meclis’e taşındı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Türkiye’nin en değerli emlak alanlarından biri olan İstanbul Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan askeri lojmanların bulunduğu 20 bin metrekarelik kısmının TOKİ’ye devrine ilişkin iddiaları bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istenen sorular şöyle: “Türkiye’nin en değerli emlak alanlarından biri olan İstanbul Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan askeri lojmanların bulunduğu 20 bin metrekarelik arazi, TOKİ’nin Balmumcu’daki Askeri Dikimevi’nin bulunduğu araziye yeni lojmanlar inşa etmesi karşılığında Başbakanlık
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na
(TOKİ) devredildi mi?
Piyasa değeri nedir?
İddia doğru ise devir işlemine konu olan kabul ve taahhütler nelerdir? İstanbul Zincirlikuyu’da Zorlu Center ile Garanti Bankası Genel Müdürlüğü binaları arasında yer alan yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin güncel piyasa değeri ne kadardır? TOKİ’nin yeni lojmanlar inşa edeceği Balmumcu’daki Askeri Dikimevi’nin bulunduğu arazinin güncel piyasa değeri ne kadardır? Gelir paylaşımı yöntemiyle AVM ve lüks konutların yapılacağı iddia edilen projeler için 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında şüpheli olarak isimleri geçen bazı iş adamlarına ait şirketlerle şimdiden anlaşıldığı, düzenlenecek ihalenin sadece göstermelik olacağı, bir süre sonra TOKİ’nin hisse payını tamamen bu şirketlere bırakacağı iddiaları doğru mu?