Recep Tayyip Erdoğan’dan Libya açıklaması!

Recep Tayyip Erdoğan’dan Libya açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerekirse Libya'ya desteğimizin askeri yönünü artıracağız. Libya canımız pahasına yanında yer alacağımız bir yer” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’ya asker gönderme seçeneği ile ilgili konuştu. Erdoğan, askeri seçeneğin masada olduğunu belirterek, “Gerekirse Libya'ya desteğimizin askeri yönünü artıracağız. Libya canımız pahasına yanında yer alacağımız bir yer" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Tip Denizaltı Projesi 1'inci Gemisi Pirireis'in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis'in İlk Kaynak Töreni'nde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Piri Reis'in inşaatı yaklaşık 4 yıl önce başladı. Piri Reis 2022'de hizmete girecek.

Önümüzdeki yıl bitmeden serinin son gemisi olan Selman Reis'in inşasına başlayacağız.Her yıl bir denizaltımız hizmete girecektir.

Türkiye olarak geleceğimize güvenle bakabilmek için maziden atiye güçlü bir köprü kurmamız gerekiyor.

Milletimize uzun yıllar boyunca bilinçli bir şekilde tarihi, kültürü, medeniyeti, kahramanlıkları, başarıları unutturulmak istenmiştir. Sanki bu millet ve bu devlet gökten zembille inmişçesine geçmişiyle ilişkisi kesik bir tarih anlayışı yerleştirilmeyi çalışılmıştır.

Ülkemizin izlediği politika, boyundan büyük işlere kalkışarak başını belaya sokma veya hakkı olmadığı yerlere müdahalede bulunma değildir.

Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin balıkçılıkta yüzde 1 pay alabileceği düzene rıza göstermeyeceğiz.

Libya ile yaptığımız mutabakat muhtırasının kendi hukukumuzla da uluslararası hukukla da çelişen yanı bulunmuyor."

Ege'nin de Akdeniz'in de sahibi bu denizlere kıyısı olan ülkelerin tamamıdır.

Bizim durduk yerde kimseyle maraza çıkarmak, kimsenin hakkını hukukunu gasp etmek gibi bir niyetimiz yoktur.

Hiç kimse bizi dışlama, kıyılarımıza hapsetme, ekonomik çıkarlarımızı gaspetme niyetiyle karşımıza gelmesin.

Meşru Libya yönetimiyle yaptığımız anlaşma bundan 10 yıl önce hazırlanan haritalar üzerinden şekillenmiştir. Gerekirse Libya'ya desteğimizin askeri yönünü artıracağız. Libya canımız pahasına yanında yer alacağımız bir yer"