İstanbul'u sağanak yağış vurdu

İstanbul'u sağanak yağış vurdu
İstanbul’da sağanak yağış, bazı ilçelerde etkili olmaya başladı. Özellikle Başakşehir ve Sultangazi'de sel baskınlarının yaşandığı görüldü.

İstanbul’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda etkisini artırmaya başladı. Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Bazı iş yerlerini su bastı.

Özellikle Başakşehir, Büyükçekmece, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. Yollar göle dönerken, rögar kapaklarından suların fışkırdığı görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kuvvetli yağışın sabaha kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." uyarısını yaptı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." ifadelerini kullandı.

AFAD'ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da "Meteorolojiye göre, İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır." uyarısında bulunuldu.

foto1.jpg

GAZİOSMANPAŞA'DAKİ TRAMVAY DURAĞINI SU BASTI

Gaziosmanpaşa'da etkisini sürdüren sağanak yerini doluya bıraktı. Kuvvetli yağış nedeniyle Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattının Taşköprü istasyonunu su bastı.

SEL SULARI KURYEYİ MOTOSİKLETİYLE SÜRÜKLEDİ BOĞULARAK ÖLMESİNİ VATANDAŞ ÖNLEDİ

Küçükçekmece İkitelli'de yollar göle dönerken, seyir halinde olan bir motosikletli ise yere düşerek suda sürüklenmeye başladı. Kuryenin yardımına etraftakiler yetişti. O anlar saniye saniye vatandaşın ve güvenlik kamerasına yansıdı.

motosiklet2.jpg

İSTANBUL'DA YAĞAN SAĞANAK YAĞIŞ TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

İstanbul’da etkili olan Sağanak yağış trafiği felç etti. Trafik yoğunluğu yüzde 83'ü geçerken birçok araç sel nedeniyle yolda mahsur kaldı.

trafik-felc-oldu-resim1.jpg

ÇATALCA’DA SEL SONRASI İKİ ARAÇ YOLUN İÇİNE ÇÖKTÜ

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış sonrası Çatalca'da yol çöktü. İki araç yolun çökmesi sonucu oluşan çukurlara düşerek mahsur kaldı.

İKİTELLİ'DE ARABALAR SUDA BÖYLE YÜZDÜ

İstanbul’da artan sağanak yağış caddeleri adeta nehre dönüştürdü. İkitelli’de vatandaşların cep telefonlarıyla çektiği görüntülerde kamyonlar arabaların sular içinde yüzdüğü görüldü. Onlarca arabanını sular içinde kaldığı görülürken sürücülerin araçlarını kurtarmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

KARŞIYA GEÇMEYE ÇALIŞAN KADIN SELE KAPILARAK SÜRÜKLENDİ

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki Orta Mahalle'sinde bugün etkili olan sağanak yağışla birlikte sel oluştu. Kaldırımda ilerleyen bir kadın yolun karşısına geçmeye çalışırken sele kapıldı. O anlar kameralara yansıdı.

İSTANBUL'DA VATANDAŞLAR SEL SULARININ ORTASINDA KALDI

Sağanak yağış İstanbul’un belirli bölgelerinde sele neden oldu. onlarca araç yollarda mahsur kalırken sele sokak ve caddede yakalanan vatandaşlar araçların üzerine çıkarak canlarını son anda kurtardı.

Avrupa Yakası'nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise, korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

foto2.jpg

foto3.jpg

foto4.jpg

İlgili Haberler