İstanbul’u sel aldı

İstanbul’u sel aldı
Mega kent İstanbul, sabah saatlerinde etkili yağmurla birlikte sele teslim oldu. Üsküdar’da deniz ile kara adeta birleşti. Başakşehir’de alt geçitler suyla doldu, birçok araç yolda kaldı

İstanbul’da saat 9.00 sıralarında etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Trafikteki araçlar yağmur nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Birçok ev ve işyerini su bastı. Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle sahil yolu nehire dönüştü. Sağanak Üsküdar’da sahil yolunu taşırınca deniz ile kara adeta birleşti. Sahil yolunda hem yaya hem araç trafiği felç oldu. Araçlar suyun yüksekliğinden dolayı olduğu yerde kaldı. Hareket edemeyen araçların sürücüleri de arabalarının içinde beklemek zorunda kaldı. Yayalar ise nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için zorlu mücadele verdi. Sağanağın etkisiyle Kadıköy Kurbağalıdere’de su seviyesi yükseldi. Derenin Fikirtepe bölümünde meydana gelen toprak kayması dere kenarındaki doğal gaz borusunda gaz kaçağı oluşturdu. Durumun haber verilmesinin ardından olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, gaz kaçağını kesti. Şişli’de Piyalepaşa Bulvarı üzerinde içerisinde 12 yolcu bulunan bir minibüs yağmur sebebiyle suda mahsur kaldı.  Yaklaşık 2 saat boyunca su içinde yardım beklediklerini söyleyen minibüsün sürücüsü, belediyeyi, itfaiyeyi aradıklarını ancak yardımlarına kimsenin gelmediğini, itfaiyenin olay yerini bulamadığını söyledi. Minibüs yolculardan Sait Emir ise “Kimi ararsak bir başkasına pas atıyorlar. Böyle belediyecilik olmaz” diyerek tepkisi gösterdi.

Altgeçitler su doldu
Yağmur Başakşehir ve Arnavutköy taraflarında da etkili oldu. Bir çok noktada caddeler ve alt geçitler suyla doldu.  Başakşehir’de şelale görüntüleri oluşurken sel suları caddelere taş ve toprak yığdı. Toprak yığını nedeniyle yol trafiğe kapandı. İş makinelerinin müdahalesiyle yollar ulaşıma açıldı. Başakşehir’de yolları kaplayan su nedeniyle mahsur kalan bir araçtaki kadın sürücüyü çevredeki vatandaşlar kurtardı. Yollardaki su birikintilerinde bazı araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri bir çok noktada araçlara müdahale etti. TEM-Mahmutbey bağlantısındaki köprü altında biriken sular sürücüleri korkuttu. Kamyon ve TIR gibi büyük araçlar köprü altından geçebilirken, otomobil sürücüleri araçlarının suda kalmasından korkarak geri döndü. Gazi Mahallesi’nde taşan rögarlar caddeleri göle çevirdi.