İstanbul’un yeni Valisi Vasip Şahin

İstanbul’un yeni Valisi Vasip Şahin
Hükümet, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan kararnameyle ülke güvenliğini ilgilendiren 5 kilit kurum ve 1 bakanlığın tüm tepe yöneticilerini değiştirdi.

İstanbul’un yeni Valisi Vasip Şahin

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, TRT Genel Müdürü ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı değişti. Kararnameyle Türkiye’nin iç güvenliğini yakından ilgilendiren bu 5 kurumun dışında valilerde de çok kritik değişiklikler yapıldı. İstanbul ve Diyarbakır’ın valileri, Suriye ile sınır iki kentin Hatay ve Osmaniye’nin valileri ve güneydeki kilit kentlerden Mersin ile Malatya’nın da valileri de bu kararnameyle değiştirildi.

Mutlu merkeze alındı
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı. Mutlu 4 yıldır bu görevi yapıyordu. Vali Mutlu Mayıs 2010 tarihli kararnameyle İstanbul Valisi olmuştu. Mutlu’nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin atandı. 2010 yılından bu yana Ankara Valisi olarak görev yapan Alaaddin Yüksel de merkeze alınanlar arasında bulunuyor. Yüksel daha önce Emniyet Genel Müdürü olarak da görev yapmış ayrıca İzmir ve Antalya valiliği görevinde de bulunmuştu. Üç yıldır Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi olarak atandı. Kılıçlar daha önce de Mardin ve Eskişehir valilikleri görevinde bulunmuştu. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürlüğü’ne getirildi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun valiliğine atandı. 

MGK’dan Antalya’ya  
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreteri olarak atandı. İçişleri Müsteşarlığı görevine Mayıs 2012’de atanan Hacımüftüoğlu bundan önce Rize Valiliği görevinde bulunmuştu. Hakkari Valiliği görevinden 2012 yılında MGK Genel Sekreterliği’ne atanan Muammer Türker, bu görevde 2 yıl kaldıktan sonra Antalya Valiliği’ne atandı. 
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran daha önce askerler ve büyükelçilerin genel sekreter olarak görev yaptığı MGK’ya atanan “Vali” sıfatlı ilk genel sekreter olmuştu. Saran, üç yıllık MGK Genel Sekreterliği görevi öncesinde Malatya valisiydi. Saran bu kararnameyle merkez valiliğine alındı. Ayrıca Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer de merkez valiliğine atandı.