İşte Cocu'nun fesih bedeli

İşte Cocu'nun fesih bedeli
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun gönderilmesi halinde tazminatının 7.5 milyon Euro olacağı belirtildi.

Fenerbahçe, ligde üst üste üç yenilgi alıp 13'üncü sıraya demirlerken, Phillip Cocu'nun koltuğu iyice sallanmaya başladı.

Yönetim, 47 yaşındaki çalıştırıcının şimdilik arkasında ama görevde kalacağının garantisi yok. Kötü sonuçların gelmeye devam etmesi halinde istifa edebileceği de konuşulan Cocu için kulislerde, "En fazla iki maç kredisi var" yorumları yapılıyor.

Cocu, ülkesi Hollanda'da da gündemi fazlasıyla meşgul ederken, görevine son verilmesi halinde bunun F.Bahçe'ye 7.5 milyon euro'ya mal olacağı bildirildi.

"PSV'DEN KAZANDIĞININ 5 KATINI KAZANIYOR"

Eindhoven Dagblad gazetesinden Rik Elferink, Phillip Cocu'nun Fenerbahçe ile yaptığı sözleşme ve geleceği hakkında ilginç detaylar sundu.

"İstifa ederse; ki bence etmez, 3 ayda bile 1 yılda PSV'de kazanacağından daha çok parayla Hollanda'ya dönecek. Fenerbahçe kovar mı? Onu da sanmam. Çünkü hiç bir kulüp, eğer İnter değilse (Frank De Boer'i 3 ayda kovmuştu) 3 aylık teknik direktörüne 7.5 milyon euro verip kovmaz."

TARAFTARIN GÜVENİ AZALDI 

Fenerbahçe'nin iki kez öne geçtiği Kayserispor maçını çok kötü bir futbolla kaybetmesi, PSV'ye 5 yılda 3 şampiyonluk yaşatan Cocu'ya olan güvenleri sarstı.

Cocu'yla yolların ayrılması halinde yerine getirilecek hoca adayları arasında Aykut Kocaman ev Ersun Yanal'ın isimleri en önde yer alıyor. Hollandalı çalıştırıcıya taraftarın inancı da iyice azaldı.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olan Anderlecht, Phillip Cocu'nun durumunu yakından takip ediyor. Belçika basınında ise kredisini tüketme noktasına getiren sarı-lacivertli hocanın Avrupa Ligi'nde 25 Ekim'de oynanacak 3. hafta maçında takımının başında olup olmayacağı tartışılıyor.

Yapılan yorumlarda, "Cocu'nun Anderlecht'in Fenerbahçe ile yapacağı maçta takımının başında olmaması ihtimali yüksek. Fenerbahçe ile mutlu bir birliktelik sürdüremiyor. Ayrılığına dair birçok konu gündemde" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler