İşte derbi bu!

Maç öncesinde yazdığım yazıda Galatasaray’ın galibiyete daha yakın olduğunu dile getirirken, sarı kırmızılıların derbiye daha hazır olduğunu belirtmiş “ ayağa daha isabetli pas yapan, orta alanda Melo, Selçuk ve Engin gibi rakip sahaya direk giden yıldızları olan, Necati ve Elmander gibi son haftaların başarılı golcülerine sahip olan sarı kırmızılıların, Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ı da Arena’dan puansız gönderme ihtimalinin çok daha fazla” olduğunu belirmiştim.
Dün gece Arena’da kolay kolay yenilmeyen Galatasaray, oyunun büyük bir bölümünde bu geleneği bozmayan bir mücadele ortaya koydu. Beşiktaş’ın aksine orta alanda daha isabetli pas yapan, rakibe basan ve topu kazanmak için büyük mücadele veren Galatasaray, az daha ferdi hatalar nedeniyle bir puanla yetinmek zorunda kalıyordu..Dün gece Galatasaray çok daha etkili, çok daha posizyon bulan ekipti. Beşiktaş ise yabancı yıldızılarının ferdi yetenekleri ile gol aradı. Oyunun büyük bir bölümünde rakibe şans vermeyen ve oyunu Beşiktaş sahasına yıkan Galatasaray, ilk kez A milli takıma çağrılmanın heyecanını yaşayan genç Semih’in hataları ile az daha galibiyeti Beşiktaş’a hediye edecekti..Bereket Galatasaray’ın son yıllardaki en faydalı transferlerinden Elmander son sözü söyledi. İsveçli hem galibiyeti hem de genç Semih’i de kurtarmış oldu..
Dün gece Arena’da son yılların en güzel derbilerinden biri yaşandı. Galatasaray ve Beşiktaş son saniyeye kadar futbol adına herşeyi ortaya koydu. Ve sarı kırmızılılar galibiyeti hak eden taraf oldu.

Yazarın Diğer Yazıları