İşte Mars'ın öteki yüzü!

İşte Mars'ın öteki yüzü!
Yaşama elverişli olup olmadığı hâlâ araştırılan kızıl gezegen Mars'ın yüzeyinde birbirinden ilginç şekiller ve desenler keşfedildi.

 

İtalyan araştırmacı Matteo Ianneo, Google Earth programı yardımıyla Mars'ın yüzeyinde bulduğu şekilleri kamuoyuyla paylaştı. Bulgularını "Mars'tan Mesajlar" adlı 172 sayfalık bir kitap haline getiren Ianneo, Mars'ta insan yüzleri ve profilleri, hayvanlar, kent planları, hatta bir de kale çizimi olduğunu belirterek, çektiği fotoğrafları koordinatlarıyla birlikte yayımladı. 

Mars hakkında yaptığı çalışmalarla ünlenen İtalyan araştırmacı, kızıl gezegen yüzeyindeki ilk saptamayı eylül 2009'da yaptığını ifade etti. Bunun bir insan yüzü olduğunu kaydeden Ianneo, "Gandhi'nin yüzü olduğunu söyleyebilirim. Bu benim için çok önemliydi, çünkü bir başlangıçtı. Daha sonra çok sayıda yüz ve şekil buldum. İlk bulduğum yüzün bütün ayrıntıları vardı: Kirpikler, kaşlar, ağız, burun, hatta omuz" diye konuştu. Ianneo, tespit ettiği görüntülerin kendi benzetmesi olabileceği gibi, daha önce yaşayan başka canlıların bıraktığı şekiller olabileceğini de belirtti.