Işte Öcalan mektupları!

Işte Öcalan mektupları!
Bilgi ve talimatlar sıralanan mektup, yurt dışına kaçmaya çalışan teröristin üzerinde ele geçirildi.

İmralı-Kandil arasındaki özel görüşmeleri de içeren mektuptaki gerçekleri öğrenince şoke olacaksınız
Terörist başı Öcalan’a ait olan mektuplarda, AKP’nin reform diye çıkardığı yasaların aylar önce İmralı’da hazırlanmış olduğu ortaya çıktı. İşte o mektuplardan ayrıntılar:

MİT’e yasal statü verilsin
Öcalan, MİT’le görüşmelerin artık diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçtiğini belirtiyor. Çıkartılacak kanunla MİT’in müzakere görüşmelerinde yasal sorumluluktan uzak tutulmasının kendi isteklerinin yerine getirilmesinde önemli olduğunu söylüyor.
Jandarma hükümete bağlansın

Öcalan, terör örgütü mensupları için tehlikeli gördüğü Jandarmanın siyasi iradeye bağlanarak güvenlik komisyonlarının oluşturulmasını ve teröristlerin güvenliği için bölgede yeni bir demokratik güvenlik anlayışına geçilmesini istiyor.

Çözüm çerçeve yasası çıkarılsın
Öcalan’ın, ısrar ettiği ve çıkartılmamasını büyük bir eksiklik ve hata olarak gördüğü ’Çözüm Çerçeve Yasası’ talebi, 16 Temmuz’da Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine dair kanunla giderilmiş olmuş.

Entegrasyon sağlansın
Terörist başı, Kürt sorununun sadece Türkiye ile ilgili olmadığını Irak, İran ve Suriye Kürtlerinin bütün olarak düşünülmesini istiyor. Ayrıca sınır güvenliğinin azaltılarak bölgedeki halkların bir an önce birbirleriyle entegre olması talimatını veriyor.

Ahmet Takan'ın yazısını okumak için tıklayınız...