CHP’den ‘diktatör’ uyarısı!..

CHP’den ‘diktatör’ uyarısı!..
CHP’den ‘diktatör’ uyarısı!..

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iş adamlarına seslendi: Özgürlük ve demokrasi yoksa kazandığınız paraların önemi yoktur. Unutmayın; bir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iş adamlarına seslendi: Özgürlük ve demokrasi yoksa kazandığınız paraların önemi yoktur. Unutmayın; bir gece diktatör karar alır, TMSF mal varlığınıza el koyar!


Kanunsuz emre uyan
bunun hesabını verir!

Kılıçdaroğlu, “Bütün polis arkadaşlarıma sesleniyorum. Siz Erdoğan’ın değil halkın polisisiniz. Kanunsuz emre uyarsanız gün gelir hesabını verirsiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Türkiye değişiyor, dünya değişiyor. Değişime ayak uyduranlar kalacak değişmeyenler tarihin çöp sepetine gidecektir” dedi. Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, insanın hata yabileceğini belirterek, “Eğer bir insan ’hayatımda hiç hata yapmıyorum’derse bu Allah’a şirk koşmak demektir. Politikacıların bir görevi vardır halkı bölmezler. Herkesi kucaklarlar. Bizim cumhuriyet tarihimizde ilk kez bir başbakan toplumu ayrıştırıyor. Toplumu bölüyor. Bugün bile hala uslanmamış Alevicilik, Sünnicilik yapıyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir başka kişinin inancını sorgulama hakkımız da yok yetkimiz de yok. O kadar ileri gitti ki. 52 yurttaşımız hayatını kaybetti, o kadar sorumsuz demeç verdi ki, ‘52 Sünni yurttaşımız hayatını kaybetti’ dedi. İlk  kez cumhuriyet tarihinde ölüleri bile ayırdı. Bu lafı kullanırken ey diktatör acaba utandın mı sen.?”

Diktatöre diz çöktürdüler
Gezi Parkı eylemleri ve gelişmeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Gençler meydana çıktı bütün dünyanın önünde diktatöre diz çöktürdüler. Panik içinde geldi Türkiye’ye mitingler düzenliyor. Sadece bağırıyor. Bağırıyor ama sadece kendisi dinliyor. Bakmayın TV kanallarının canlı vermesine emin olun kendisi dışında kimse dinlemiyor onu. Ne demiştik itibarı yerlerde sürünüyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada öyle. Erdoğan denince akla sadece bir sözcük geliyor: yalancı... Geçen bir yabancı da bana söylüyor, ‘Kemal Bey yalancıdan Başbakan olmaz’ diyor. Yalan söyleyenden başbakan olmaz, yalan söyleyenden adam da olmaz zaten” ifadelerini kullandı. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan annelere sesleniyorum; 90 kuşağının o güzel çocuklarını Türkiye’ye armağan ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bir politikacı gençleriyle gurur duyar, korkmaz. Kim korkar, diktatörler korkar. Artık senin itibarın sıfırdır. Bir siyasetçi toplumun tüm kesimlerine kulak kabartmalıdır. Bu 90 kuşağı öyle bir yaramazlık yaptı ki, kullandıkları mizah karşısında diz çöktü o diktatör. Gezi Parkı olayı bir diktatörün kimliğini ortaya çıkardı. Neyi gösterdi bütün yalanlara rağmen halkın sağduyusunu gösterdi.” Kılıçdaroğlu, polisin eylemcilere yönelik sert müdahalesine de sert tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün polis arkadaşlarıma sesleniyorum. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın değil halkın polisisiniz. Onlar sizin kardeşiniz. Size verilen kanunsuz emirlere uymayacaksınız. Uyarsanız gün gelir hesabını verirsiniz” diye konuştu.



Özgürlük yoksa TMSF gelir
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında iş adamlarına da seslendi. Kılıçdaroğlu, “Sizi, kaygılarınızı anlıyoruz ama bir şeyi iyi bilmek gerekiyor. Eğer bir ülkede özgürlük ve demokrasi yoksa kazandığınız paraların bir önemi yok. Baskının olduğu yerde malvarlığınızın güvencesi yoktur. Bir gece diktatör bir karar alır TMSF bütün malvarlığınıza el koyar bunu unutmayın” dedi. CHP lideri,  İmam Gazali tarafından yazılmış yöneticilere altın öğütler kitabından adaletin esaslarını da okuduğu konuşmasında, “Gazali hayatta olsaydı bu nasıl adalet anlayışı diye düşünürdü... 10 yaşında çocuk hapse atılıyor insan öldüren biri hapse bile girmiyor” dedi.