İşte Sermet Şükür'ün ifadesi!

İşte Sermet Şükür'ün ifadesi!
Selmet Şükür'ün savunmasında, "Ben kimseye para aktarmadım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Ben inşaat sektöründeyim, ticaret yapıyorum" dediği ortaya çıktı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, 2 gün önce hakkında resen yakalama kararı çıkartılan ve dün Adapazarı ilçesinde gözaltına alınanSelmet Şükür'ün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Şükür, adliyeye getirildi. avcılıktaki sorgusu tamamlanan Şükür tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.  Mahkeme, Selmet Şükür’ün tutuklanmasına karar verdi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün taşınmazlarına, kara ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, uhdelerinde bulunan kıymetli evraklara, şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar vermişti.

GAZETECİNİN SORUSUNA ARNAVUTÇA CEVAP VERDİ

Selmet Şükür adliyeye getirilirken bir gazetecinin, "Söyleyeceğiniz bir şey var mı?" sorusunu Arnavutca konuşarak cevap verdi. Selmet Şükür’ün, "Biz söylüyorduk, beceremiyorduk" dediği belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Selmet Şükür, FETÖ’ye maddi destek sağlamak suçundan tutuklanırken, ifadesinde terör örgütü üyeliğini kabul etmedi. İşyerinde terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in 2 kitabı bulunan Selmet Şükür savunmasında, "Ben kimseye para aktarmadım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Ben inşaat sektöründeyim, ticaret yapıyorum" dedi.

Selmet Şükür’ün oğlu Hakan Şükür ile ilgili sorulan soruları ise cevapsız bıraktığı öğrenildi.