Soylu ve Gül arasında tehdide varan kavga ortaya çıktı

Soylu ve Gül arasında tehdide varan kavga ortaya çıktı
Gece yarası istifa eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı krizler Ankara kulislerinde yeniden kulaktan kulağa fısıldanıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de istifa eden bakanlar kafilesine eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gece yarısı görevden alınanlar listesine eklendi, görevden alınışı "görevden affını istedi" diyerek sunuldu.

Peki, Gül''ün görevden alınmasına giden süreç nasıl gelişti?

TELE 1’de yer alan habere göre; Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı.

Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yemek yediği restorona geldiği anın MOBESE görüntülerini yayınlanmasını Bakan Soylu’ya sordu. Bunun üzerine iki bakan arasında tartışma yaşandı.

Soylu’nun ise Gül’e bir FETÖ’cü kurumu ziyaret ettiğini ve elinde fotoğraflar olduğunu söylediği iddia edildi.

Gül’ün bu tartışmadan sonra istifa ettiği gelen bilgiler arasında.

BU İLK KRİZ DEĞİL

Öte yandan ikili arasında yaşanan ilk kriz bu değil.

Soylu''nun Peker''in hedefinde olduğu yayında dahi Abdülhamit Gül''e yönelik eleştiriler yöneltmesi dikkat çekmiş, bu başlıkta suçun İçişleri''nde değil, hukuk tarafında olduğunu öne sürmüştü.

İkili arasındaki kriz Soylu''nun annesine küfür eden ismin serbest bırakılmasına medya üzerinden tepki göstermesiyle tepe noktasına çıkmış, Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" demişti.

Soylu''nun geçtiğimiz aylardaki tepki çeken "Biz yapalım hukuk arkadan gelsin" sözlerine de yanıt veren Gül, "Biz yapalım hukuk arkadan gelsin'' değil, ''hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım'' anlayışıdır hukuk devleti" ifadesini kullanmıştı.

Bu tartışmaların sürmesi sonrası geçtiğimiz yılın sonuna doğru ikili arasındaki kavgayı Soylu''nun kazandığı, Gül''ün bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alınacağı belirtiliyordu.

Soylu''nun Gül''e yönelik "pasif kaldığı" eleştirileri yaptığı, ötesinde Soylu''ya verdiği destekle bilinen Bahçeli''nin de hukuk alanında yaşanalardan rahatsız olduğu ve Gül''ü istemediği öne sürülüyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve daha önce istifa eden bir diğer bakan Berat Albayrak''a yakınlığıyla bilinen medya grubunun "yargıda FETÖ''cüler hâlâ etkin" çıkışı, Gül''ün yaşadığı bir diğer kriz başlığıydı.

İlgili Haberler