İstiklal Marşı bazı okullarda neden okunmadı!

İstiklal Marşı bazı okullarda neden okunmadı!
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İstiklal Marşı’nın yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde bazı okullarda söylenmediğini belirterek, “Kimi rahatsız etti de bu okullarda okunmadı?” diye sordu.

Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Ders zili çalmadan önce okullarda tüm ağızdan söylenen bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı ne yazık ki yeni eğitim-öğretim döneminin ilk günü bazı okullarda söylenmemiştir” diyerek şunları kaydetti: 

Hangi gerekçeyle
* Kocaeli Derince Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Derince Mevlana Ortaokulu’nda yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olmasına rağmen ders zili çalmadan önce neden İstiklal Marşı okunmamıştır, bunun gerekçesi nedir? 
* Adı geçen iki okulda İstiklal Marşı okunmaması talimatını kim ya da kimler vermiştir? 
* Adı ‘Milli’ kelimesi ile başlayan bakanlığa bağlı bir okulda ‘Milli Marş’ın okunacak olması kimi rahatsız etmiş ve söylenmemiştir? 
* İktidar partisinin aylar öncesinden başlattığı ve terör konusunu çözmek için sözde ‘açılım’ adını koyduğu süreçten bakanlığınız da mı etkilenmiştir?
* İstiklal Marşımızın okunmaması, açılım politikası çerçevesinde gerçekleştirilen bir uygulama mı olmuştur? 
* Yeni eğitim öğretim yılının ilk günü İstiklal Marşı’nın okunmadığı başka okullar da var mıdır?”