İsyana isyan!

"Bombalı minibüsün araması 08:30'da yapıldı. Bilgi notu ise 1.5 saat önce, 07:00'deki bültende yer almıştı." Bunu söyleyen eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun. Onu hedef tahtasına oturtulduğu günlerden hatırlıyoruz. Verdiği son örneklerin hemen hepsi çarpıcı. Hele bir tanesi var ki inanasınız gelmiyor; "Devletin önemli ismi şehit cenazesinde, yanındaki koruma müdürü FETÖ'cü." Tam bu noktada lafa Ahmet Hakan Coşkun girdi; "Kim, kim?" Uzun, "Program bitince söylerim" karşılığını verdi. CNNTÜRK'teki konuşmalar sırasında "acı örneklerin" ardı arkası kesilmedi. Kaygı verici olan 30 defa içeri tıkılması gerekenlerin hâlâ iş başında olması. Bunca uzman arasında fikir birliği sağlanan konu "istihbaratçı olmayanı, istihbari makamlara oturtmayacaksınız"dı. TSK'nın en önemli yargı bölümünde görevliyken cemaatin yoğun iftiraları sonucu içeri atılan Ahmet Zeki Üçok, son haftaların yıldızıydı. Yıllar yılı bulamadığı imkanı yakalayınca, iddia makamına dönüştü. "FETÖ ile mücadeleye mutlaka yeni komuta kademesiyle girmeli" diyebildi. Bu ortak isteğe katılmayan sadece Erdoğan galiba. Ya da Yüksek Askeri Şura'ya kadar sabrediyor. Bakarsınız, YAŞ'la birlikte MİT Müsteşarı sorunu da aradan çıkarılır. Sabri Uzun'un uyarısını tekrarlamakta yarar var; "isitihbaratçılıktan gelmeyeni, kesinlikle atamayın."

Kim mağdur?

Fethullah Gülen hareketinin hedeflerinden İlhan Cihaner'i izlerken geçmişe döndük. Erzincan'da görevliyken Erzurum'dan kalkıp gelen Osman Şanal tarafından nasıl derdest edilmişti. Malum medyanın muhabir ve kameraları eşliğinde ekranlara servis yapılmıştı. Cihaner bugün milletvekili ise Selvinaz Kılıçdaroğlu'nun baskısıyla elde ettiği kontenjan adaylığına şükretmeli. Osman Şanal'ın şu andaki konumunu kaçıranlar için tekrarlayalım; "16 Temmuz'da içeri tıkıldı." Bu sözde yasa uygulayıcı, her zaman Pensilvanya'nın kapı kullarındandı.

...

 Hanefi Avcı, İstanbul'a atandığında hakkında hiç bir fikrim yoktu. Kuzey Irak'taki ilk harekatta görev alıp, uzun süre Güneydoğu'da kalan üst rütbeli bir arkadaşımdan onu olağanüstü öven sözler duyunca şaşırdım. Ne zaman ki "Haliç'teki Simonlar"ı kaleme aldı, canına okudular. Ahmet Şık'ın dediği gibi "dokunan yanar" bir kez daha gerçekleşti. Avcı'nın yaşadığı şoku üstünden atamadığını gözlemliyoruz. Haklı. Değil Türkiye'yi tüm dünyayı yönetmenin hesabındaki örgütün elinden yeni kurtuldu.

...

Tarafsız Bölge'deki aydınlanma sırasında bir başka gerçeği öğrenip mutlu olduk. "Cemaate ilk operasyonu yapan Ünal Erkan." Ünal Ağabeyimiz, Mehmet Ağar ve Cemil Serhatlı öncelikli kahramanlar takımından. Bu ekipten tekrar yararlanma düşünülemez mi? Oluşturacakları takım pek çok sorunu bitirir. Bilgi ve cesaretleri ortada.

Yeni rant kapısı

Haber kanallarında bazı alt yazılar geçmeye başladı:

"Askeri birlikler, meskûn mahaller dışına taşınacak." Yıllar öncesine dalarsanız, birkaç küçük istisna dışında tek tük garnizonların kentlerin dışında oluşturulduğunu fark edersiniz. Buna cezaevleri ve otogarlar dahildir. Zamanla sivil yerleşimlerle kuşatmalar başladı ve bugünlere gelindi.

Bizim ömrümüz görmeye yetmez ama aynı sivil ablukanın tekrar oluşacağını söyleyebiliriz. Olayın bir de "rant boyutu" mevcut. Milletin annesini sevenlerin şimdiden afrodizyak hazırlık yaptığını görmelisiniz. Aport konumundalar. Taksim'deki Topçu Kışlası'ndan sonra İstanbul ve Ankara'daki Harbiye Otelleri, Balmumcu Apart'ı, Kuleli Oteli'nin çizimlerinin hazırlandığını söylemek falcılık olmaz!

Yazarın Diğer Yazıları