İtalya'da ölü sayısı 247'ye yükseldi

İtalya'da ölü sayısı 247'ye yükseldi
İtalya'nın orta bölümünde dün meydana gelen depremin bilançosu ağırlaşıyor. Şu ana kadar ölü sayısının 247 olduğu açıklandı.

Açıklama İtalya Sivil Savunma Kurumu'ndan yapıldı. Depremde ölü sayısının artmasından endişe edilirken bölgede çok sayıda kişi de evsiz kaldı. Yeni sarsıntı endişesinin de yaşandığı bölgede sivil savunma ekipleri bölgeye çadır götürerek barınma ihtiyacını sağlamaya çalışıyor.

DEPREM SONRASI YIKIM NEDENİYLE 1500 KİŞİ EVSİZ KALDI

İtalya'nın orta kesiminde meydana gelen depremden en çok etkilenen yerleşim Arquata del Tronto ve çevresi oldu. Bu bölgede 1500 kişi evsiz kaldı. Evsiz kalan depremzedeler de artıçı sarsıntıların da etkisiyle büyük bir endişe duyuyor.

BAŞBAKAN RENZİ BÖLGEYE GİTTİ

Başbakan Matteo Renzi de depremin ardından bölgeyi dün akşam saatlerinde ziyaret ederek arama ve kurtarma çalışmalarını takip etti. Renzi yaptığı açıklamada depremin etkili olduğu bölgeler için olağanüstü hal (OHAL) ilan edeceklerini söyledi.

1450 KİŞİ ÇALIŞMALARDA YER ALIYOR

Bölgeye giden bir diğer yetkili de İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano oldu. Alfano çalışmalara ilişkin verdiği bilgilerde, bölgedeki çalışmalarda askerlerin de aralarında yer aldığı 1450 kişinin görev yaptığını belirtti.

ÇALIŞMALAR GECE DE DEVAM ETTİ

Bölgedeki enkazlarda, sağ kalma umuduyla çalışmalar gece saatleri de tüm hızıyla sürdü. Depremin bölgede en çok yıkıma yol açtığı yer, Amatrice kasabası oldu. Kasabanın belediye başkanı Sergio Pirozzi, çevre beldelerde 100 kişinin kayıp olduğu bilgisini geçti.