İtalyanlar Cengiz'e hayran kaldı

İtalyanlar Cengiz'e hayran kaldı
İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, Roma-Juventus maçını değerlendirirken en yüksek puanı Cengiz Ünder'e verdi.

Corriere dello Sport, Roma'nın Juventus maçındaki oyuncularını değerlendirirken en yüksek puanı Cengiz Ünder'e verdi.

Haberde Roma'nın en iyisinin Cengiz Ünder olduğu belirtilirken en kötüsü ise Juan Jesus gösterildi.

Roma'nın beraberlik golünü atan Edin Dzeko 6,5 puan alırken gazete 7 puan verdiği Cengiz Ünder için şu ifadeleri kullandı: Takımın ritmini değiştirdi. Beraberliği getiren aksiyonları başlatan isim oldu.

Roma menajeri Di Francesco da maçtan sonra oyuncuya övgüler yağdırdı: Cengiz, istediğim şeyleri en iyi şekilde yapıyor. Çok iyi oyuncu ancak bir değerlendirme yapmak için erken.

La Gazzetta dello Sport, Cengiz'in maçın en başarılı isimlerinden birisi olduğunu belirterek, "Girişken ve herkesi hayrete düşüren başarılı oyunu maçta farkını ortaya koydu. Doğru bir transfer seçimi olan Cengiz, Roma'nın ritmini de yükselten isim oldu. Genç futbolcu, Juventus savunmasına zor anlar yaşattı" ifadelerini kullandı.

Tuttosport ise, "Sahanın her yerinde görülen isimdi. Büyük yetenek, Roma'nın beraberliği sağlayan golü atmasında önemli bir rol oynadı" değerlendirmesini yaptı.