İttifak o sözleri unutturmak mı istiyor? “Kızıyla oğluyla hırsızlık yapanlar...”

İttifak o sözleri unutturmak mı istiyor?  “Kızıyla oğluyla hırsızlık yapanlar...”
Adana Büyükşehir’in MHP’li adayı Hüseyin Sözlü’nün, 17-25 Aralık vurgusu yaptığı, “Kızıyla, oğluyla hırsızlık yapan başbakanlar telefonda yakalanmadı mı?” sözlerinin AKP seçmenlerini etkilememesi için yoğun çaba harcandığı bildirildi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’ye, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Biz bu büyük birlikteliğe fitne sokup, dünü konuşmak isteyenlere dönüp bakmayacağız. Önümüze bakacağız” demişti.

Ünal’ın bu açıklamaların sebebinin, Sözlü’nün geçmişte sarf ettiği sözler olduğu iddia edildi. Parti teşkilatlarının, AKP ve MHP arasında yaşanan polemikleri, kendi seçmenlerinden uzak tutmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğu bildirildi.

TARTIŞMA YUMRUK YUMRUĞA KAVGA AŞAMASINA GELMİŞTİ

Bir organizasyonda, AKP’li olduğu tahmin edilen bir kişiyle, neredeyse yumruk yumruğa kavga etme aşamasına gelen Sözlü, “Siz kimsiniz? Şu geceyi kirletmeye hakkın var mı senin? Kızıyla, oğluyla hırsızlık yapan başbakanlar telefonda yakalanmadı mı bu memlekette?” ifadelerini kullanmıştı.

AKP VE MHP SEÇMENLERİNE UNUTTURULMAK MI İSTENİYOR

İttifak ortaklarının her fırsatta AKP ile MHP arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getirmesi ve ayrı fikirlerin yerel seçimlerde oy kaybına neden olabileceği ihtimaline karşı, bu tarz görüntülerin seçmenlere ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiği bildirildi.