İYİ Gençlik İstanbul sahaya indi

İYİ Gençlik İstanbul sahaya indi
İYİ Gençlik İstanbul, Beşiktaş'ta toplanarak erken seçimle ilgili basın açıklamasında bulundu.

İYİ Gençlik İstanbul, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı.

Alanı dolduranlar arasında gençlerin yanı sıra İYİ Parti Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Taylan Yıldız ve Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan da vardı.

İstanbul'un dört bir yanından ve şehir dışından gelerek meydanı dolduran partililere seslenen İYİ Gençlik İstanbul Başkanı Orhun Ertürkmen konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı.

Ertürkmen'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bizleri hazırlıksız yakalamak için yangından mal kaçırır gibi daha seçime 1 buçuk yıl varken 66 gün sonrasına seçim koydunuz.

Bizleri seçime sokmamak için elinizden geleni yapıyordunuz.

img-20180423-wa0001.jpg

Bizim açıkladığımız tarihten öncesine seçim koyacağınızı biliyorduk,

28 Haziran 2018'den sonraki tüm seçimlere katılabiliyoruz diye açıklama yaptık, açıklamamıza istinaden 24 Haziran 2018 tarihine seçim koydunuz. Herkesin önünde bir itirafta bulunmak istiyorum. Kandırdık! Sürekli kandırılan hükümetimiz, bu sefer de bizim tarafımızdan kandırıldı. 10 Aralık 2017 tarihinde benim de kurucular kurulu üyesi olarak katıldığım ilk olağan kurultayımızı tamamladık. Yasa gereği 10 Aralık tarihinden itibaren 6 ay sonrasındaki tüm seçimlere girebiliyoruz.

10 Haziran 2018 tarihinden itibaren yapılacak bütün seçimlere girebildiğimizi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yüksek seçim kuruluna bildirmiştir. Buradan İyi Parti olarak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine girebildiğimizi herkese duyuruyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

img-20180423-wa0003.jpg

Konuşmasında mevcut iktidarın gençler üzerinde uyguladığı politikaları sert bir şekilde eleştiren Ertürkmen, gençliğin önemini de konuşmasında sık sık vurguladı.

Gençlerin her seçimin gizli kahramanları olduğunu ama bu seçimin gerçek görünen kahramanlarının gençler olacağını söyleyen Ertürkmen, gençleri tetikleyen en büyük etkinin ise mevcut hükümetin uyguladığı yanlış politikalar olduğunu söyledi.

img_5799.jpg

24 Haziran'a giden yolda kararlı olduklarını vurgulayan Ertürkmen şöyle devam etti:

"Bizler Türk İstikbalinin evlatları olarak, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunanlara, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlere cevabımızı sandıkta vereceğiz.

Bizler yüce Atatürk’ün dediği gibi vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyen gençleriz."

img_5716.jpg

Açıklama yaptığı sırada sözleri sık sık alkış ve "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganlarıyla bölünen Başkan Orhun Ertürkmen, konuşmasının sonunda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e seslenerek:

"Sayın Genel Başkanım; seni cumhurbaşkanı yapacağız, seni cumhurbaşkanı yapacağız, seni cumhurbaşkanı yapacağız" dedi.