İYİ Parti Adana İl Başkanı Boydavoğlu: Biz Meral Hanım’dan vazgeçmedik

İYİ Parti Adana İl Başkanı Boydavoğlu: Biz Meral Hanım’dan vazgeçmedik
İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, 12 Ağustos'ta gerçekleşecek 'OIağanüstü Kurultay'da tek adaylarının Genel Başkan Meral Akşener olduğunu söyledi.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu “Bizim Genel Başkanımız demokrasi dersi veriyor. Ben istediğim oyu alamadım, o yüzden istifa ediyorum, daha iyi yapacak birileri varsa çıksın, diyor. Ama biz Meral Hanım’dan vazgeçmedik, olağanüstü kurultayımızda tek başına aday gösterip onu yeniden seçeceğiz” dedi.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu yerel medyaya açıklamalarda bulundu. 12 Ağustos’ta gerçekleşecek 'Olağanüstü Kurultay'da tek adayın Genel Başkan Akşener olduğunun altını çizen Boyvadaoğlu, “Bizim dengelerimiz aslında hiç bozulmadı. Bizim Genel Başkanımız demokrasi dersi veriyor. Ben istediğim oyu alamadım, o yüzden istifa ediyorum, daha iyi yapacak birileri varsa çıksın, diyor. Bu koltuğa yapışmadığını, vatan, millet ve ülkesi için burada olduğu mesajını veriyor. Çalıştayda kendimizi etüt ettik, yargıladık. Demokrasiyi orada da yaptık, üç gün boyunca ben oradaydım. Herkes bildiğini söyledi, Genel Başkanda daha iyi olmak için partinin önünü açmak için istifa etti. Ama biz Meral Hanım’dan vazgeçmedik, olağanüstü kurultayımızda tek başına aday gösterip onu yeniden seçeceğiz. İyi oldu, bence daha iyi oldu. Türk siyasi hareketine bir önderlik yaptık, bir ilki getirdik.” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLERDE KİŞİLERE OY VERİLİYOR”

Yerel seçimlerde partilerden çok adayların önemli olduğunu belirten Boyvadaoğlu, “Genel seçimle yerel seçim ikisi farklı şeydir. Örnek verecek olursak, Aytaç Durak kendi partisinin üstünde her zaman yüzde on beş oy almıştır. Aday gösterildiği parti yüzde on, on iki oy alırken kendisi yüzde yirmi beş oy almıştır. Bu da şunu gösteriyor, kişiler önemlidir, çalışma önemlidir. Biz inanıyoruz belediye başkanı çıkartabileceğimize. Kozan’da, Sarıçam’da, Adana Büyükşehir’de de şansımızın olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını belirten İYİ Parti Adana İl Başkanı Boyvadaoğlu “Şu anda çalışmalarımıza başladık. Ama biliyorsunuz ki Adana sıcak bir memleket, insanlar yazlıkta, yaylada, tatilde. Biz il olarak hiç durmuyoruz. Başvurular geliyor, onları değerlendirmeye alıyoruz. Adaylık başvurusunda bulunanlar da var, meclis üyeliği adaylığı başvurusu yapanlarda var. Değerlendiriyoruz, arkasından kitle sürükleyebilecek insanları tercih etmeye çalışıyoruz. Bu işe çok önem veriyoruz, inşallah güzel bir şekilde yürüteceğiz.” dedi.

Adana’da oldukça iyi işler yaptıklarını belirten Boyvadaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bir Doğu’da yüzde üç veya yüzde bir oy alıyorsak, bunun etnik durumu, yaşam tarzı, düşünce tarzı, din, dil olayı fark ediyor. Adana’da güzel işler yaptık. Adana CHP ve MHP ağırlıklı biliyorsunuz AK Parti belediye çıkartamadı, Hüseyin Sözlü seçildi. Biz iyi bir oy aldığımıza inanıyoruz, yüzde 22 iyi bir oydur. Adana İYİ olacak, Adana başarılıdır.”